Το UST θα μπορούσε να μεταφέρει το LUNA TERRA στη Σελήνη

Το UST θα μπορούσε να μεταφέρει το LUNA TERRA στη Σελήνη

https://www.binance.com/en/register?ref=YXR5XRKX

Μπορείτε να ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ LUNA στο Binance.

Θα μπορούσατε να λάβετε έκπτωση 20% με αυτόν τον σύνδεσμο παραπομπής

ΕγγραφΤα ζεύγη συναλλαγών Stablecoin UST αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του όγκου συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα. Δεν είναι όλα τα DeFi αποκεντρωμένα λόγω της εγγενούς φύσης των stablecoin.

Δεδομένου ότι τα stablecoins είναι συνδεδεμένα με κεντρικά νομίσματα fiat όπως το δολάριο ΗΠΑ, δεν είναι εντελώς αποκεντρωμένα. Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα γιατί εάν μια ρυθμιστική αρχή αποφασίσει να κλείσει αυτούς τους εκδότες stablecoin, θα μπορούσε να παραλύσει το τοπίο του DeFi και να γυρίσει προς τα πίσω το ρολόι της προόδου των κρυπτογράφησης τουλάχιστον κατά δύο χρόνια.

Καθώς οι μεγάλες τράπεζες αρχίζουν να παρατηρούν πώς τα δισεκατομμύρια τους εγκαταλείπουν τους ισολογισμούς τους και κατευθύνονται σε ανταλλαγές κρυπτογράφησης και πρωτόκολλα DeFi, πιέζουν τις ρυθμιστικές αρχές να λάβουν κάποια μέτρα. Και αυτός είναι ένας από τους πολλούς λόγους για την ταχεία άνοδο του Terra αυτή τη στιγμή. Το stablecoin UST της Terra έχει κερδίσει έλξη ως αποκεντρωμένη εναλλακτική λύση έναντι των BUSD, USDC και USDT.

Ας εξερευνήσουμε μερικά από τα πολλά υποσχόμενα χαρακτηριστικά και πρωτόκολλα του tTerra, τις πρόσφατες ενημερώσεις του και πού κατευθύνεται.

Ιδρύθηκε στις αρχές του 2018 από τους Do Kwan και Daniel Shin, το Terra κατασκευάστηκε από μια εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού που ονομάζεται Terraform Labs με έδρα τη Νότια Κορέα, η οποία διασωληνώθηκε από την Terra Alliance.

Μετά τη συγκέντρωση περίπου 33 εκατομμυρίων δολαρίων σε πολυάριθμους γύρους χρηματοδότησης το 2018, το Terra mainnet τέθηκε τελικά σε λειτουργία το 2019. Το Terra είναι ένα αποκεντρωμένο οικοσύστημα από μάρκες stablecoin που παρέχονται ως εγγύηση με το νόμισμα «LUNA». Το πρώτο διακριτικό Terra stablecoin ήταν για το Νοτιοκορεατικό Won με το όνομα KRW.

είτε στο Binance και κερδίστε έκπτωση 20% εφ’ όρου ζωήςΠηγή: Smart Stake – Twitter

Για να το κόψετε, οποιοδήποτε stablecoin Terra, πρέπει να καεί η ίδια ποσότητα LUNA. Για παράδειγμα, εάν ένα LUNA αξίζει 10 δολάρια, τότε η καύση ενός LUNA θα πρέπει να κόψει 10 UST.

Αυτή η ιδιότητα δημιουργεί ένα οικονομικό κίνητρο για το UST να διατηρήσει τη δέσμευσή του. Εάν το UST είναι διαθέσιμο για διαπραγμάτευση για έστω ένα δολάριο 40, οι κάτοχοι του LUNA μπορούν να κάψουν τα νομίσματά τους για να κόψουν νέο UST και να αποκομίσουν κέρδος 40%. Σταδιακά, αυτός ο μηχανισμός μειώνει ξανά το δέσιμο σε ένα δολάριο λόγω της αυξημένης προσφοράς UST.

Από την άλλη πλευρά, εάν το UST διαπραγματεύεται, ας πούμε, στα 40 σεντς, οι κάτοχοι του UST μπορούν να κάψουν τις μάρκες τους για να κόψουν νέο LUNA και να πραγματοποιήσουν διπλάσια κέρδη. Αυτό μειώνει την ποσότητα του UST που κυκλοφορεί και αποκαθιστά τον δεσμό του ενός δολαρίου. Ως εκ τούτου, κάθε φορά που το LUNA καίγεται στο νομισματοκοπείο UST, ένα μικρό τέλος φυσικού αερίου λαμβάνεται και αποθηκεύεται σε ένα ταμείο που βασίζεται στην κοινότητα προκειμένου να χρηματοδοτηθούν νέα πρωτόκολλα και έργα Terra.

Πηγή: Morio

Αυτό το καινοτόμο σύστημα κατασκευάζεται με τη χρήση της αλυσίδας μπλοκ Proof-of-Stake της Terra, η οποία δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας το Cosmos SDK. Το blockchain της Terra είναι σε θέση να χειρίζεται μερικές 100 συναλλαγές κάθε δευτερόλεπτο και έχει 130 επικυρωτές. Καθώς οι χρησμοί ελέγχουν τις συναλλαγματικές ισοτιμίες μεταξύ των διαφορετικών stablecoins της Terra και του LUNA, αυτές μπορεί να διπλασιαστούν.

Παρόλο που δεν απαιτείται ελάχιστο ποντάρισμα για επικυρωτές στο Terra, το ποσό του πονταρίσματος LUNA πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο ώστε να τοποθετείται στους 130 περισσότερους επικυρωτές. Κάθε εκχωρημένος LUNA υπολογίζεται σε αυτόν τον αριθμό. Οι ανταμοιβές πονταρίσματος τόσο για τους αντιπροσώπους όσο και για τους επικυρωτές είναι επί του παρόντος σχεδόν 6% ετησίως και κάθε στοιχηματισμένο LUNA χρειάζεται 21 ημέρες για την απόσυρση.

Θα πρέπει να σημειώσετε ότι τυχόν επικυρωτές με κακή συμπεριφορά αποκόπτονται από το ποντάρισμα LUNA από την Terra. Η αρχική προσφορά 1 δισεκατομμυρίου της LUNA κατανέμεται ως εξής:

30% στην Terraform Labs και στους υπαλλήλους της

26% στους επενδυτές

20% στην Terra Alliance

20% για αποθεματικά σταθερότητας (σε περίπτωση οποιασδήποτε ασυνήθιστης αστάθειας της αγοράς)

4% σε ανταλλαγές ρευστότητας

Ένα άλλο σημαντικό πράγμα που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι η Terra έχει μέγιστη δυναμική προσφορά 1 δισεκατομμυρίου, αν θέλετε να είστε ακριβείς. Αυτό σημαίνει ότι εάν υπάρχουν λιγότερο από 1 δισεκατομμύριο LUNA, τότε θα κόβονται τελικά νέοι LUNA, και εάν υπάρχουν περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο LUNA, τα πλεονάζοντα μάρκες καίγονται σταδιακά.

Terra and LUNA’s Progress

Πηγή: Terra (UST) – Twitter

Τους τελευταίους μήνες, η Terra Labs επένδυσε εκατομμύρια δολάρια σε έργα κρυπτογράφησης που υποτίθεται ότι θα αξιοποιήσουν το stablecoin UST της Terra. Η Terra διαθέτει ένα σταθερό πρωτόκολλο αποταμίευσης που ονομάζεται Anchor μαζί με μια συνθετική πλατφόρμα συναλλαγών μετοχών που ονομάζεται Mirror.

Το πρωτόκολλο Anchor είναι στο δρόμο για να γίνει ένα από τα κορυφαία πρωτόκολλα DeFi (credit: sem/Twitter)

Το πρώτο έργο της Terra για να πάρει κάποια χρήματα ήταν τον Μάρτιο με τη βοήθεια της Kash, μιας εφαρμογής φιλικής προς το χρήστη front-end που συνδέεται με όλα τα κορυφαία πρωτόκολλα της Terra.

Το έργο Kash της Terra ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου (πίστωση: Kash/ Twitter)

Οι διάφορες εκδόσεις νέων πρωτοκόλλων και οι πολυάριθμες ειδήσεις χρηματοδότησης από την Terra έχουν τροφοδοτήσει πολύ την άνοδο του LUNA. Όλα τα αποτελέσματα από την Terra συνοψίζονται στην ταχεία αύξηση της ζήτησης για το LUNA για τη δημιουργία νέων UST, του οποίου η κεφαλαιοποίηση έχει επίσης αυξηθεί τρομερά τους τελευταίους μήνες.

Αυτή η τεράστια αύξηση της ζήτησης για UST GOOD! οφείλεται κυρίως στα πρωτόκολλα DeFi της Terra. Επιπλέον, η ομάδα και η κοινότητα της Terra έχουν οδηγήσει στην ώθηση προς την απόκτηση του UST σε όσο το δυνατόν περισσότερες μπλοκ αλυσίδες κρυπτονομισμάτων.

Επί του παρόντος, το UST μπορεί να βρεθεί στο Binance Smart Chain και στο Ethereum, με τον Solana να είναι ο επόμενος στη σειρά. Στις αρχές Αυγούστου, το UST εισήχθη στο Coinbase, κάτι που ουσιαστικά πυροδότησε τον πύραυλο Terra στο φεγγάρι.

Το CoinDesk αναφέρει ότι το LUNA σημειώνει υψηλό όλων των εποχών (πίστωση: CoinDesk/Twitter)

Τώρα, αυτό θέτει το ερώτημα, πόσο ψηλά θα ήταν η τιμή του LUNA; Η απάντηση φαίνεται να είναι στην πολλά υποσχόμενη φύση της Terra, καθώς η κεφαλαιοποίηση της LUNA είναι μόλις δώδεκα δισεκατομμύρια δολάρια. Το LUNA θα μπορούσε πιθανώς να φτάσει τα 100 $ έως το 2022 εάν η ζήτηση για UST συνεχίσει να αυξάνεται με τον τρέχοντα ρυθμό.

Το μέλλον της Terra

Πηγή: Brian Curran – Medium

Όσον αφορά το σχέδιο της Terra για το μέλλον, μόλις πρόσφατα κυκλοφόρησε το τελευταίο τους δίκτυο που ονομάζεται Columbus 5, το οποίο εισάγει τρία νέα χαρακτηριστικά στο blockchain του.

Το πρώτο είναι το κάψιμο των τελών ανώτερης ηλικίας. Senioridge σημαίνει απλώς τη μικρή χρέωση για την καύση του LUNA για την κοπή UST. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, αυτές οι αμοιβές πηγαίνουν στο ταμείο της κοινότητας.

Η Terra γίνεται το κορυφαίο αποκεντρωμένο stablecoin (Πίστωση: Ryan Watkins/Twitter)

Το κοινοτικό ταμείο είναι ήδη γεμάτο με τόνους κεφαλαίων με εκτίμηση άνω των 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, επομένως η ενημέρωση του Columbus 5 θα κάψει όλα τα τέλη αρχαιότητας και αντί να τα ανακατευθύνει στο δημόσιο ταμείο, θα προσθέσει αποπληθωριστική πίεση στο LUNA, η οποία μπορεί να αυξήσει την αξία του νομίσματος.

Το δεύτερο φέρνει διαλειτουργικότητα με το Cosmos IBC (Inter-blockchain Communication Protocol). Αυτό καθιστά δυνατή για κάθε blockchain κρυπτονομισμάτων τη σύνδεση μεταξύ τους χωρίς καμία αναποτελεσματικότητα της διαδικασίας περιτύλιξης και ξετυλίγματος.

Το IBC θα γεφυρώσει όλα τα blockchains για να παρέχει έναν ενιαίο κόμβο που θα επιτρέπει την άμεση μεταφορά τυλιγμένων κρυπτονομισμάτων όπως το Bitcoin στο Ethereum στην έξυπνη αλυσίδα Binance αποτελεσματικά χωρίς να χρειάζεται να επιστρέψετε στο Bitcoin. Αυτό το πιο σημαντικό θα κάνει το UST της Terra να γίνει το αποκεντρωμένο stablecoin που θα χρησιμοποιηθεί για τη διαπραγμάτευση περιουσιακών στοιχείων μεταξύ των αλυσίδων στο IBC.

Το τρίτο και τελευταίο χαρακτηριστικό του Columbus 5 φέρνει το πρωτόκολλο αποκεντρωμένης ασφάλισης του Όζοντος, το οποίο θα χρησιμοποιήσει τα ταμεία για να επιταχύνει την απόκτηση τόκων του UST στο πρωτόκολλο Anchor.

Το μέλλον της Terra δεν είναι απολύτως εξασφαλισμένο, κάτι που είναι το ίδιο αφήγημα για σχεδόν οποιαδήποτε εταιρεία κρυπτογράφησης. Ωστόσο, η δυνατότητα διαλειτουργικότητας της Terra μπορεί απλώς να είναι σε θέση να επιφέρει οποιεσδήποτε ρυθμιστικές ζημίες ή προβλήματα ρευστότητας που ενδέχεται να αντιμετωπίσει στο μέλλον.

Με λίγη τύχη και δέσμευση από την κοινότητα κρυπτογράφησης, η Terra μπορεί να αποκτήσει αρκετή υιοθέτηση για να επιβιώσει από μόνη της και τα άτομα μπορεί να βρεθούν να σπεύσουν στο UST εάν οι ρυθμιστικές αρχές στραφούν να αφαιρέσουν USDC, USDT και BUSD.

https://www.binance.com/en/register?ref=YXR5XRKX

Μπορείτε να ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ LUNA στο Binance.

Θα μπορούσατε να λάβετε έκπτωση 20% με αυτόν τον σύνδεσμο παραπομπής

Εγγραφείτε στο Binance και κερδίστε έκπτωση 20% εφ’ όρου ζωής

Να έχεις ένα καλό.

댓글 남기기

%d