Az UST elviheti a LUNA TERRA-t a Holdra

Az UST elviheti a LUNA TERRA-t a Holdra

https://www.binance.com/en/register?ref=YXR5XRKX

A LUNA-t a Binance-on vásárolhatja meg.

Ezzel a hivatkozási linkkel 20% kedvezményt kaphat

Csatlakozzon a Binance-hoz, és 20% életre szóló díjkedvezményt kap

A Stablecoin UST kereskedési párok adják a kriptovaluták kereskedési volumenének legnagyobb részét. De van egy probléma. Nem minden DeFi decentralizált a stabil érmék eredendő természete miatt.

Mivel a stabil érmék olyan központosított fiat valutákhoz vannak kötve, mint az amerikai dollár, nem teljesen decentralizáltak. Ez nagy probléma, mert ha egy szabályozó úgy dönt, hogy bezárja ezeket a stabilcoin-kibocsátókat, az megbéníthatja a DeFi-környezetet, és legalább néhány évvel visszatekerheti a kriptográfia fejlődésének óráját.

Ahogy a nagy bankok kezdik észrevenni, hogy milliárdjaik elhagyják mérlegüket, és a kriptotőzsdék és a DeFi protokollok felé haladnak, bizonyos lépésekre kényszerítik a szabályozó hatóságokat. És ez az egyik oka a Terra gyors felemelkedésének jelenleg. A Terra UST stablecoinja egyre nagyobb teret hódít a BUSD, USDC és USDT decentralizált alternatívájaként.

Fedezze fel a tTerra néhány ígéretes funkcióját és protokollját, a legutóbbi frissítéseket, és azt, hogy merre tart.

A Do Kwan és Daniel Shin által 2018 elején alapított Terrát egy dél-koreai székhelyű Terraform Labs nevű szoftverfejlesztő cég építette, amelyet a Terra Alliance intubált.

Miután 2018-ban számos finanszírozási körben 33 millió dollárt gyűjtött össze, a Terra mainnet 2019-ben végre életbe lép. Az első Terra stablecoin token a Forrás: Smart Stake – Twitter

A veréshez bármilyen Terra stablecoint, ugyanannyi LUNA-t kell elégetni. Például, ha egy LUNA 10 dollárt ér, akkor egy LUNA elégetése 10 UST-t ér.

Ez az ingatlan gazdasági ösztönzőt jelent az UST számára, hogy fenntartsa a kötöttségét. Ha az UST elérhető 40 dollárért, akkor a LUNA tulajdonosok elégethetik érméiket, hogy új UST-t verjenek, és 40%-os nyereséget érjenek el. A megnövekedett UST kínálat miatt ez a mechanizmus fokozatosan ismét egy dollárra csökkenti a kötvényt.

Másrészt, ha az UST mondjuk 40 centes árfolyamon kereskedik, az UST birtokosai elégethetik a tokeneiket, hogy új LUNA-t verjenek, és kétszeres profitot érjenek el. Ez csökkenti a forgalomban lévő UST mennyiségét, és visszaállítja az egydolláros kötést. Ezért minden alkalommal, amikor a LUNA-t elégetik az UST pénzverésére, egy kis gázdíjat vesznek fel, és egy közösségi alapú pénztárban tárolják az új Terra protokollok és projektek finanszírozására.

KRW neForrás: Morio

Ez az innovatív rendszer a Terra Proof-of-Stake blokkláncának felhasználásával készült, amelyet a Cosmos SDK segítségével hoztak létre. A Terra blokklánca másodpercenként néhány 100 tranzakciót képes kezelni, és 130 érvényesítővel rendelkezik. Ahogy az orákulumok ellenőrzik a Terra különböző stabil érméi és a LUNA közötti árfolyamokat, ezek megduplázódhatnak.

Noha a Terrán az érvényesítők számára nincs minimális tét szükséges, a tét LUNA mennyiségének elég nagynak kell lennie ahhoz, hogy a legfelső 130 validátorba kerüljön. Minden hozzárendelt LUNA beleszámít ebbe a számba. A tét jutalma mind a delegátorok, mind az érvényesítők számára jelenleg csaknem évi 6% körül van, és minden tét LUNA visszavonása 21 napot vesz igénybe.

Ne feledje, hogy a rosszul viselkedő validátorokat a Terra levágja a tétbe helyezett LUNA-ról. A LUNA 1 milliárdos kezdeti kínálatát a következőképpen osztják fel:

30% a Terraform Labsnak és alkalmazottainak

26% a befektetőknek

20% a Terra Szövetségnek

20% a stabilitási tartalékok esetében (bármilyen szokatlan piaci volatilitás esetén)

4%-ot a tőzsdékre likviditásra

Egy másik fontos dolog, amit meg kell jegyezni, hogy a Terra maximális dinamikus kínálata 1 milliárd, ha pontosak akarunk lenni. Ez azt jelenti, hogy ha kevesebb, mint 1 milliárd LUNA létezik, akkor végül új LUNA-t vernek, és ha több mint 1 milliárd LUNA, a felesleges tokeneket fokozatosan elégetik.

Terra és a LUNA fejlődése

vű dél-kForrás: Terra (UST) – Twitter

Az elmúlt néhány hónapban a Terra Labs dollármilliókat fektetett be olyan kriptoprojektekbe, amelyek a Terra UST stablecoinját hivatottak kihasználni. A Terra rendelkezik egy Anchor nevű stabil megtakarítási protokollal, valamint egy Mirror nevű szintetikus részvénykereskedési platformmal.

oreai WA horgonyprotokoll hamarosan a legjobb DeFi protokollok egyikévé válik (hitel: sem/Twitter)

A Terra első projektje, amely némi forráshoz jutott, márciusban volt a Kash segítségével, egy front-end felhasználóbarát alkalmazással, amely a Terra összes legjobb protokolljához kapcsolódik.

onhoz volt.A Terra Kash projektje október 1-jén indult (hitel: Kash/Twitter)

A különböző új protokollok bevezetése és a Terra számos finanszírozási híre nagyban elősegítette a LUNA felemelkedését. A Terra minden hatása abban rejlik, hogy a LUNA iránti kereslet gyorsan megnőtt új UST kidolgozására, amelynek piaci kapitalizációja szintén óriásit nőtt az elmúlt hónapokban.

Ez a hatalmas keresletnövekedés a UST GOOD iránt! főként a Terra DeFi protokolljainak köszönhető. Ráadásul a Terra csapata és közössége arra törekedett, hogy az UST a lehető legtöbb kriptovaluta blokkláncra kerüljön.

Jelenleg az UST a Binance Smart Chain és az Ethereum oldalakon található, Solana pedig a következő a sorban. Augusztus elején az UST felkerült a Coinbase-re, ami lényegében elindította a Terra rakétát a Holdra.

A CoinDesk jelentése szerint a LUNA minden idők csúcsát érte el (hitel: CoinDesk/Twitter)

Ez felveti a kérdést, hogy milyen magasra menne a LUNA ára? A válasz a Terra ígéretes természetében rejlik, mivel a LUNA piaci kapitalizációja mindössze tizenkét milliárd dollár. A LUNA valószínűleg elérheti a 100 dollárt 2022-re, ha az UST iránti kereslet a jelenlegi ütemben tovább növekszik.

Terra jövője

Forrás: Brian Curran – Közepes

Ami a Terra jövőre vonatkozó tervét illeti, a közelmúltban indították el legújabb főhálózatukat, a Columbus 5-öt, amely három új funkciót vezet be a blokkláncába.

Az első az időskori díjak elégetése. A Senioridge egyszerűen a LUNA elégetésének csekély összegét jelenti az UST verése érdekében. Mint korábban említettük, ezek a díjak a közösségi pénztárba kerülnek.

A Terra a vezető decentralizált stabil érmévé válik (Hitel: Ryan Watkins/Twitter)

A közösségi kincstár már most is rengeteg pénzzel van tele, becslések szerint több mint 2,8 milliárd dollár, így a Columbus 5 frissítése az összes szenioritási díjat el fogja égetni, és ahelyett, hogy a kincstárba irányítaná át, deflációs nyomást fog gyakorolni a LUNA-ra, ami esetleg növeli az érme értékét.

A második interoperabilitást biztosít a Cosmos IBC-vel (Inter-blockchain Communication Protocol). Ez lehetővé teszi, hogy minden kriptovaluta blokklánc kapcsolódjon egymáshoz anélkül, hogy a csomagolási és kicsomagolási folyamat mindennemű hatástalanná válna.

Az IBC áthidalja az összes blokkláncot, hogy egyetlen központot biztosítson, amely lehetővé teszi a becsomagolt kriptovaluták, például az Ethereumon lévő Bitcoin közvetlen átvitelét a Binance intelligens lánchoz anélkül, hogy vissza kellene térnie a Bitcoinhoz. Ez a legfontosabb ahhoz, hogy a Terra UST decentralizált stabil érmévé váljon, amelyet a láncok közötti eszközök kereskedelmére használnak majd az IBC-n.

A Columbus 5 harmadik és egyben utolsó funkciója az Ozone decentralizált biztosítási protokollt tartalmazza, amely a kincstári alapokat használja fel arra, hogy felgyorsítsa az UST kamatozását az Anchor protokollon.

A Terra jövője nem teljesen biztosított, ami szinte minden kriptográfiai cég esetében ugyanaz. Mindazonáltal a Terra interoperabilitási funkciója képes lehet a jövőben esetlegesen felmerülő szabályozási károkat vagy likviditási problémákat kiküszöbölni.

Egy kis szerencsével és a kriptográfiai közösség elkötelezettségével a Terra eléggé elfogadottá válhat ahhoz, hogy egyedül is túlélje, és az egyének azon kaphatják magukat, hogy az UST-hoz rohannak, ha a szabályozók az USDC, USDT és BUSD kiiktatása mellett döntenek.

https://www.binance.com/en/register?ref=YXR5XRKX

A LUNA-t a Binance-on vásárolhatja meg.

Ezzel a hivatkozási linkkel 20% kedvezményt kaphat

Csatlakozzon a Binance-hoz, és 20% életre szóló díjkedvezményt kap

Jó szórakozást.

댓글 남기기

%d 블로거가 이것을 좋아합니다: