UST ar putea duce LUNA TERRA pe Lună

UST ar putea duce LUNA TERRA pe Lună

https://www.binance.com/en/register?ref=YXR5XRKX

Puteți CUMPĂRĂ LUNA pe Binance.

Puteți obține o reducere de 20% cu acest link de recomandare

Alăturați-vă Binance și obțineți o reducere de 20% la taxa pe viață

Perechile de tranzacționare Stablecoin UST reprezintă cea mai mare parte a volumului de tranzacționare în criptomonede. Dar aici e o problema. Nu toate DeFi sunt descentralizate din cauza naturii inerente a monedelor stabile.

Deoarece monedele stabile sunt legate de monede fiat centralizate precum dolarul american, ele nu sunt complet descentralizate. Aceasta este o mare problemă, deoarece dacă un organism de reglementare decide să închidă acești emitenți de monede stabile, ar putea paraliza peisajul DeFi și ar putea derula ceasul progresului criptografic cu cel puțin câțiva ani.

Pe măsură ce băncile mari încep să observe cum miliardele lor își părăsesc bilanțurile și se îndreaptă către schimburile criptografice și protocoalele DeFi, ele împing autoritățile de reglementare să ia unele măsuri. Și acesta este unul dintre numeroasele motive pentru creșterea rapidă a Terrei în prezent. Moneda stabilă UST de la Terra a câștigat popularitate ca alternativă descentralizată la BUSD, USDC și USDT.

Să explorăm câteva dintre caracteristicile și protocoalele promițătoare ale tTerra, actualizările sale recente și spre ce se îndreaptă.

Fondată la începutul anului 2018 de Do Kwan și Daniel Shin, Terra a fost construită de o companie de dezvoltare software numită Terraform Labs, cu sediul în Coreea de Sud, care a fost intubată de Terra Alliance.

După ce a strâns aproximativ 33 de milioane de dolari în numeroase runde de finanțare în 2018, rețeaua principală Terra a intrat în sfârșit în funcțiune în 2019. Terra este un ecosistem descentralizat de jetoane stablecoin care sunt garantate de moneda „LUNA”. Primul token Terra stablecoin a fost pentru wSursa: Smart Stake – Twitter

Pentru a-l bate, orice monedă stabilă Terra, aceeași cantitate de LUNA trebuie arsă. De exemplu, dacă o LUNA valorează 10 dolari, atunci arderea unui LUNA ar trebui să bată 10 UST.

Această proprietate creează un stimulent economic pentru ca UST să își mențină angajarea. Dacă UST este disponibil pentru tranzacționare la 40 de dolari, deținătorii LUNA își pot arde monedele pentru a bate noi UST și a obține un profit de 40%. Treptat, acest mecanism reduce din nou rata la un dolar din cauza ofertei crescute de UST.

Pe de altă parte, dacă UST se tranzacționează la, să zicem, 40 de cenți, deținătorii de UST își pot arde jetoanele pentru a bate nou LUNA și a obține un profit de două ori. Acest lucru reduce cantitatea de UST în circulație și restabilește valoarea de un dolar. Prin urmare, de fiecare dată când LUNA este ars pentru a bate UST, o mică taxă de gaz este luată și stocată într-o trezorerie comunitară pentru a finanța noi protocoale și proiecte Terra.

onul sudSursa: Morio

Acest sistem inovator este realizat folosind blockchain-ul Terra Proof-of-Stake, care a fost creat folosind SDK-ul Cosmos. Blockchain-ul Terra este capabil să gestioneze câteva 100 de tranzacții în fiecare secundă și are 130 de validatori. Pe măsură ce oracolele verifică ratele de schimb dintre diferitele monede stabile ale Terra și LUNA, acestea s-ar putea dubla.

Deși nu există o miză minimă necesară pentru validatorii de pe Terra, cantitatea de LUNA mizată trebuie să fie suficient de mare pentru a fi plasată în cele 130 de validatoare. Fiecare LUNA alocată este luată în considerare pentru acest număr. Recompensele de miză atât pentru delegatori, cât și pentru validatori sunt în prezent aproape de 6% pe an, iar fiecare LUNA mizată durează 21 de zile pentru retragere.

Trebuie să rețineți că orice validatori care se comportă greșit sunt tăiați din LUNA lor mizată de Terra. Oferta inițială a LUNA de 1 miliard este alocată după cum urmează:

30% pentru Terraform Labs și angajații săi

26% pentru investitori

20% pentru Alianța Terra

20% pentru rezerve de stabilitate (în cazul oricărei volatilități neobișnuite ale pieței)

4% la schimburi pentru lichiditate

Un alt lucru important de remarcat este că Terra are o aprovizionare dinamică maximă de 1 miliard dacă vrei să fii precis. Aceasta înseamnă că, dacă există mai puțin de 1 miliard LUNA, atunci noi LUNA sunt în cele din urmă bătute, iar dacă există mai mult de 1 miliard LUNA, jetoanele în exces sunt arse treptat.

Progresul lui Terra și LUNA

-coreeaSursa: Terra (UST) – Twitter

În ultimele luni, Terra Labs a investit milioane de dolari în proiecte cripto care ar trebui să folosească monedele stabile UST Terra. Terra are un protocol stabil de economisire numit Anchor împreună cu o platformă sintetică de tranzacționare cu acțiuni numită Mirror.

n numit Protocolul Anchor este pe cale să devină unul dintre cele mai importante protocoale DeFi (credit: sem/Twitter)

Primul proiect Terra care a obținut niște fonduri a fost în martie cu ajutorul Kash, o aplicație frontală ușor de utilizat, care este conectată cu toate protocoalele de top ale Terra.

KRW.Proiectul Terra Kash a fost lansat pe 1 octombrie (credit: Kash/Twitter)

Diversele lansări noi de protocol și numeroasele știri de finanțare de la Terra au alimentat foarte mult ascensiunea LUNA. Toate efectele Terra se reduc la creșterea rapidă a cererii pentru LUNA pentru a bate noi UST, a cărui capitalizare de piață a crescut, de asemenea, enorm în ultimele câteva luni.

Această creștere masivă a cererii pentru UST GOOD! se datorează în principal protocoalelor DeFi Terra. Mai mult decât atât, echipa și comunitatea lui Terra au condus eforturile către obținerea UST pe cât mai multe blockchain-uri de criptomonede.

În prezent, UST poate fi găsit pe Binance Smart Chain și Ethereum, Solana fiind următoarea în linie. La începutul lunii august, UST a fost listată pe Coinbase, ceea ce a declanșat, în esență, racheta Terra către Lună.

CoinDesk raportează că LUNA a atins un maxim istoric (credit: CoinDesk/Twitter)

Acum, acest lucru ridică întrebarea, cât de mare ar merge prețul LUNA? Răspunsul pare să fie în natura promițătoare a Terra, deoarece capitalizarea de piață a LUNA este de doar douăsprezece miliarde de dolari. LUNA ar putea ajunge probabil la 100 USD până în 2022 dacă cererea de UST continuă să crească în ritmul actual.

Viitorul Terrei

Sursa: Brian Curran – Mediu

În ceea ce privește planul Terra pentru viitor, ei au lansat recent cel mai recent rețeau principal numit Columbus 5, care introduce trei funcții noi în blockchain-ul său.

Prima este arderea taxelor senioridge. Senioridge înseamnă pur și simplu taxa mică pentru arderea LUNA pentru a bate UST. După cum am menționat anterior, aceste taxe merg către trezoreria comunității.

Terra devine principala monedă stabilă descentralizată (Credit: Ryan Watkins/Twitter)

Trezoreria comunității este deja plină cu tone de fonduri cu o estimare de peste 2,8 miliarde de dolari, așa că actualizarea Columbus 5 va arde toate taxele de vechime, iar în loc să le redirecționeze către trezorerie, va adăuga presiune deflaționistă asupra LUNA, care ar putea crește valoarea monedei.

Al doilea aduce interoperabilitate cu Cosmos IBC (Inter-blockchain Communication Protocol). Acest lucru face posibil ca fiecare blockchain de criptomonede să se conecteze împreună fără toată ineficiența procesului de împachetare și despachetare.

IBC va conecta toate blockchain-urile pentru a oferi un singur hub care va permite transferul direct al criptomonedei împachetate, cum ar fi Bitcoin pe Ethereum, către lanțul inteligent Binance, în mod eficient, fără a fi nevoie să se întoarcă la Bitcoin. Cel mai important lucru va face ca UST Terra să devină moneda stabilă descentralizată care va fi folosită pentru tranzacționarea activelor inter-lanț pe IBC.

A treia și ultima caracteristică a lui Columbus 5 aduce protocolul de asigurare descentralizat Ozone, care va folosi fondurile de trezorerie pentru a accelera UST câștigarea dobânzii pe protocolul Anchor.

Viitorul Terra nu este complet asigurat, ceea ce este aceeași narațiune pentru aproape orice companie cripto. Cu toate acestea, funcția de interoperabilitate a Terra ar putea fi capabilă să împingă orice daune de reglementare sau probleme de lichiditate pe care le-ar putea vedea în viitor.

Cu doar puțin noroc și implicare din partea comunității cripto, Terra ar putea obține suficientă adopție pentru a supraviețui singură, iar oamenii se pot găsi grăbiți către UST dacă autoritățile de reglementare se vor întoarce să elimine USDC, USDT și BUSD.

https://www.binance.com/en/register?ref=YXR5XRKX

Puteți CUMPĂRĂ LUNA pe Binance.

Puteți obține o reducere de 20% cu acest link de recomandare

Alăturați-vă Binance și obțineți o reducere de 20% la taxa pe viață

Sa ai unul bun.

댓글 남기기

%d 블로거가 이것을 좋아합니다: