UST kunne ta LUNA TERRA til månen

UST kunne ta LUNA TERRA til månen

https://www.binance.com/en/register?ref=YXR5XRKX

Du kan KJØPE LUNA på Binance.

Du kan få 20 % rabatt med denne henvisningslenken

Bli med i Binance og få 20 % avslag på livstidsavgift

Stablecoin UST-handelspar utgjør den største delen av handelsvolumet i kryptovaluta. Men det er et problem. Ikke alle DeFi er desentralisert på grunn av den iboende naturen til stablecoins.

Siden stablecoins er knyttet til sentraliserte fiat-valutaer som amerikanske dollar, er de ikke helt desentraliserte. Dette er et stort problem fordi hvis en regulator bestemmer seg for å stenge disse stablecoin-utstederne, kan det lamme DeFi-landskapet og spole tilbake klokken for kryptofremgang med i det minste et par år.

Når store banker begynner å legge merke til hvordan milliardene deres forlater balansen og er på vei til kryptobørser og DeFi-protokoller, presser de regulatorer til å ta noen grep. Og dette er en av mange årsaker til den raske fremveksten av Terra for tiden. Terras stablecoin UST har fått gjennomslag som et desentralisert alternativ til BUSD, USDC og USDT.

La oss utforske noen av tTerras lovende funksjoner og protokoller, de siste oppdateringene og hvor den er på vei.

Terra ble grunnlagt tidlig i 2018 av Do Kwan og Daniel Shin, og ble bygget av et programvareutviklingsselskap ved navn Terraform Labs med base i Sør-Korea, som ble intubert av Terra Alliance.

Etter å ha samlet inn rundt 33 millioner dollar gjennom en rekke finansieringsrunder i 2018, gikk Terra mainnet endelig i bruk i 2019. Terra er et desentralisert økosystem av stablecoin-tokens som er sikret av ‘LUNA’-mynten. Det første Terra stablecoin-tokenet var for den sørkoreanske wonen kalt KRW.

Kilde: Smart Stake – Twitter

For å prege den, en hvilken som helst Terra stablecoin, må samme mengde LUNA brennes. For eksempel, hvis en LUNA er verdt 10 dollar, bør brenning av en LUNA ha 10 UST.

Denne egenskapen skaper et økonomisk insentiv for UST til å opprettholde sin binding. Hvis UST er tilgjengelig for handel for anta 40 dollar, kan LUNA-innehavere brenne myntene sine for å prege nye UST og tjene 40 %. Gradvis bringer denne mekanismen bindingen ned til en dollar igjen på grunn av økt tilførsel av UST.

På den andre siden, hvis UST handler til for eksempel 40 cent, kan UST-innehavere brenne sine tokens for å lage ny LUNA og tjene 2x fortjeneste. Dette reduserer mengden UST i sirkulasjon og gjenoppretter en-dollar-pinnen. Derfor, hver gang LUNA brennes for å prege UST, blir en liten gassavgift tatt og lagret i en fellesskapsbasert statskasse for å finansiere nye Terra-protokoller og prosjekter.

Kilde: Morio

Dette innovative systemet er laget ved å bruke Terras Proof-of-Stake blockchain, som ble opprettet ved hjelp av Cosmos SDK. Terras blokkjede er i stand til å håndtere noen få 100 transaksjoner hvert sekund og har 130 validatorer. Når orakler sjekker valutakursene mellom Terras forskjellige stablecoins og LUNA, kan disse dobles.

Selv om det ikke kreves noen minimumsinnsats for validatorer på Terra, må mengden LUNA som satses være stor nok til å plassere i de høyeste 130 validatorene. Hver tildelt LUNA telles mot dette tallet. Innsatsbelønningene for både delegatorer og validatorer er for øyeblikket nesten 6 % per år, og hver satset LUNA tar 21 dager for uttak.

Du bør merke deg at validatorer som ikke oppfører seg dårlig blir kuttet ut av deres innsats LUNA av Terra. LUNAs første forsyning på 1 milliard fordeles som følger:

30 % til Terraform Labs og dets ansatte

26 % til investorer

20 % til Terra Alliance

20 % for stabilitetsreserver (i tilfelle uvanlig markedsvolatilitet)

4 % til bytte for likviditet

En annen viktig ting å merke seg er at Terra har en maksimal dynamisk forsyning på 1 milliard hvis du vil være presis. Dette innebærer at hvis det eksisterer mindre enn 1 milliard LUNA, blir nye LUNA til slutt preget, og hvis det er mer enn 1 milliard LUNA, brennes overskytende tokens gradvis.

Terra og LUNAs fremgang

Kilde: Terra (UST) – Twitter

I løpet av de siste månedene har Terra Labs investert millioner av dollar på kryptoprosjekter som er ment å utnytte Terras UST stablecoin. Terra har en stabil spareprotokoll kalt Anchor sammen med en syntetisk aksjehandelsplattform kalt Mirror.

Ankerprotokoll er på vei til å bli en av de beste DeFi-protokollene (kreditt: sem/Twitter)

Terra sitt første prosjekt for å få noen midler var i mars ved hjelp av Kash, en front-end brukervennlig applikasjon som er koblet til alle Terras toppprotokoller.

Terras prosjekt Kash ble lansert 1. oktober (kreditt: Kash/ Twitter)

De forskjellige lanseringene av nye protokoller og en rekke finansieringsnyheter fra Terra har drevet fremveksten av LUNA mye. Alle effekter fra Terra koker ned til den raske økningen i etterspørselen etter LUNA for å prege nye UST, hvis markedsverdi også har vokst enormt de siste månedene.

Denne massive økningen i etterspørselen etter UST GOOD! skyldes hovedsakelig Terras DeFi-protokoller. Dessuten har Terras team og fellesskap drevet fremstøtet mot å få UST på så mange kryptovaluta-blokkjeder som mulig.

Foreløpig kan UST finnes på Binance Smart Chain og Ethereum, med Solana som den neste i rekken. I begynnelsen av august ble UST notert på Coinbase, som i hovedsak utløste Terra-raketten til månen.

CoinDesk rapporterer at LUNA har nådd en all-time high (kreditt: CoinDesk/Twitter)

Nå reiser dette spørsmålet, hvor høy vil LUNAs pris gå? Svaret ser ut til å ligge i Terras lovende natur siden LUNAs markedsverdi bare er tolv milliarder dollar. LUNA kan sannsynligvis nå $100 innen 2022 hvis etterspørselen etter UST fortsetter å øke i det nåværende tempoet.

Terras fremtid

Kilde: Brian Curran – Medium

Når det gjelder Terras plan for fremtiden, lanserte de nylig sitt nyeste hovednett kalt Columbus 5, som introduserer tre nye funksjoner til blokkjeden.

Den første er brenningen av senioridge-avgifter. Senioridge betyr ganske enkelt den lille avgiften for å brenne LUNA for å prege UST. Som nevnt før går disse avgiftene til fellesskapskassa.

Terra blir den ledende desentraliserte stablecoin (Kreditt: Ryan Watkins/Twitter)

Fellesskapets statskasse er allerede fullpakket med tonnevis av midler med et estimat på over 2,8 milliarder dollar, så Columbus 5-oppdateringen vil brenne alle ansiennitetsavgiftene, og i stedet for å omdirigere dem til statskassen, vil den legge til deflasjonspress på LUNA, som kan øke verdien på mynten.

Den andre bringer interoperabilitet med Cosmos IBC (Inter-blockchain Communication Protocol). Dette gjør det mulig for hver kryptovaluta blokkjede å koble sammen uten all ineffektivitet i innpaknings- og utpakkingsprosessen.

IBC vil bygge bro over alle blokkkjeder for å gi et enkelt knutepunkt som vil tillate direkte overføring av innpakket kryptovaluta som Bitcoin på Ethereum til Binance smartkjeden effektivt uten å måtte gå tilbake til Bitcoin. Dette vil viktigst av alt gjøre at Terras UST blir den desentraliserte stabile mynten som vil bli brukt til å handle mellom kjeder på IBC.

Den tredje og siste funksjonen til Columbus 5 bringer inn Ozone desentraliserte forsikringsprotokollen, som vil bruke statskassens midler til å akselerere USTs opptjening av renter på Anchor-protokollen.

Fremtiden til Terra er ikke helt sikret, noe som er den samme fortellingen for nesten alle kryptoselskaper. Likevel kan Terras interoperabilitetsfunksjon bare være i stand til å presse eventuelle regulatoriske skader eller likviditetsproblemer den måtte se i fremtiden.

Med bare litt flaks og engasjement fra kryptosamfunnet, kan Terra få nok adopsjon til å overleve på egen hånd, og enkeltpersoner kan finne på å skynde seg til UST hvis regulatorene snur seg for å ta ut USDC, USDT og BUSD.

https://www.binance.com/en/register?ref=YXR5XRKX

Du kan KJØPE LUNA på Binance.

Du kan få 20 % rabatt med denne henvisningslenken

Bli med i Binance og få 20 % avslag på livstidsavgift

Ha det bra.

댓글 남기기

%d