UST skulle kunna ta LUNA TERRA till månen

UST skulle kunna ta LUNA TERRA till månen

https://www.binance.com/en/register?ref=YXR5XRKX

Du kan KÖPA LUNA på Binance.

Du kan få 20 % rabatt med denna hänvisningslänk

Gå med i Binance och få 20 % rabatt på livstidsavgiften

Stablecoin UST-handelspar utgör den största delen av handelsvolymen i kryptovaluta. Men det är ett problem. Inte alla DeFi är decentraliserade på grund av den inneboende naturen hos stablecoins.

Eftersom stablecoins är knutna till centraliserade fiat-valutor som den amerikanska dollarn är de inte helt decentraliserade. Detta är ett stort problem eftersom om en tillsynsmyndighet bestämmer sig för att stänga dessa stablecoin-emittenter, kan det förlama DeFi-landskapet och spola tillbaka klockan för kryptoframsteg med åtminstone ett par år.

När stora banker börjar märka hur deras miljarder lämnar sina balansräkningar och är på väg mot kryptobörser och DeFi-protokoll, pressar de tillsynsmyndigheter att vidta åtgärder. Och detta är en av många anledningar till den snabba uppgången av Terra just nu. Terras stablecoin UST har vunnit dragkraft som ett decentraliserat alternativ till BUSD, USDC och USDT.

Låt oss utforska några av tTerras lovande funktioner och protokoll, dess senaste uppdateringar och vart det är på väg.

Terra grundades i början av 2018 av Do Kwan och Daniel Shin och byggdes av ett mjukvaruutvecklingsföretag vid namn Terraform Labs baserat i Sydkorea, som intuberades av Terra Alliance.

Efter att ha samlat in cirka 33 miljoner dollar under flera finansieringsronder under 2018, gick Terra mainnet äntligen live 2019. Terra är ett decentraliserat ekosystem av stablecoin-tokens som är belagda med “LUNA”-myntet. Den första Terra stablecoin-tokenen var för den sydKälla: Smart Stake – Twitter

För att prägla det, alla Terra stablecoin, måste samma mängd LUNA brännas. Till exempel, om en LUNA är värd 10 dollar, bör bränning av en LUNA få 10 UST.

Denna egenskap skapar ett ekonomiskt incitament för UST att behålla sin pegging. Om UST är tillgängligt för handel för anta en dollar 40, kan LUNA-innehavare bränna sina mynt för att prägla nya UST och göra en vinst på 40%. Gradvis, sänker denna mekanism pegningen till en dollar igen på grund av det ökade utbudet av UST.

Å andra sidan, om UST handlas för, säg, 40 cent, kan UST-innehavare bränna sina tokens för att prägla nya LUNA och göra en 2x vinst. Detta minskar mängden UST i cirkulation och återställer en-dollars peg. Därför, varje gång LUNA bränns till mint UST, tas en liten gasavgift och lagras i en gemenskapsbaserad skattkammare för att finansiera nya Terra-protokoll och projekt.

koreansKälla: Morio

Detta innovativa system är tillverkat med hjälp av Terras Proof-of-Stake blockchain, som skapades med hjälp av Cosmos SDK. Terras blockchain kan hantera några 100 transaktioner varje sekund och har 130 validatorer. När orakel kontrollerar växelkurserna mellan Terras olika stablecoins och LUNA kan dessa fördubblas.

Även om det inte finns någon minimiinsats som krävs för validerare på Terra, måste mängden LUNA som satsas vara tillräckligt stor för att placeras bland de översta 130 validerarna. Varje tilldelad LUNA räknas till detta nummer. Insatsbelöningarna för både delegatorer och validerare är för närvarande nästan 6 % per år, och varje insatt LUNA tar 21 dagar för uttag.

Du bör notera att eventuella validerare som inte beter sig klipps bort från deras insatta LUNA av Terra. LUNAs initiala tillgång på 1 miljard fördelas enligt följande:

30 % till Terraform Labs och dess anställda

26 % till investerare

20 % till Terra Alliance

20 % för stabilitetsreserver (vid ovanlig marknadsvolatilitet)

4 % till utbyte mot likviditet

En annan viktig sak att notera är att Terra har en maximal dynamisk tillgång på 1 miljard om du vill vara exakt. Detta innebär att om det finns mindre än 1 miljard LUNA, så präglas så småningom nya LUNA, och om det finns mer än 1 miljard LUNA, bränns överskottet av tokens gradvis.

Terra och LUNAs framsteg

ka won Källa: Terra (UST) – Twitter

Under de senaste månaderna har Terra Labs investerat miljontals dollar i kryptoprojekt som är tänkta att dra nytta av Terras UST stablecoin. Terra har ett stabilt sparprotokoll som heter Anchor tillsammans med en syntetisk aktiehandelsplattform som heter Mirror.

som hetAnkarprotokoll är på väg att bli ett av de bästa DeFi-protokollen (kredit: sem/Twitter)

Terras första projekt för att få några medel var i mars med hjälp av Kash, en användarvänlig applikation som är ansluten till alla Terras toppprotokoll.

er KRW.Terras projekt Kash lanserades den 1 oktober (kredit: Kash/ Twitter)

De olika lanseringarna av nya protokoll och många finansieringsnyheter från Terra har underblåst uppkomsten av LUNA mycket. Alla effekter från Terra kokar ner till den snabba ökningen av efterfrågan på LUNA för att skapa nya UST, vars börsvärde också har vuxit enormt under de senaste månaderna.

Denna massiva ökning av efterfrågan på UST GOOD! beror främst på Terras DeFi-protokoll. Dessutom har Terras team och community drivit på att få UST på så många kryptovaluta blockkedjor som möjligt.

För närvarande kan UST hittas på Binance Smart Chain och Ethereum, där Solana är nästa i raden. I början av augusti listades UST på Coinbase, vilket i huvudsak utlöste Terra-raketen till månen.

CoinDesk rapporterar att LUNA har nått en all-time high (kredit: CoinDesk/Twitter)

Nu väcker detta frågan, hur högt skulle LUNAs pris gå? Svaret verkar ligga i Terras lovande natur eftersom LUNAs börsvärde bara är tolv miljarder dollar. LUNA skulle förmodligen kunna nå 100 $ till 2022 om efterfrågan på UST fortsätter att öka i den nuvarande takten.

Terras framtid

Källa: Brian Curran – Medium

När det gäller Terras plan för framtiden, lanserade de nyligen sitt senaste mainnet som heter Columbus 5, som introducerar tre nya funktioner till sin blockchain.

Den första är bränningen av senioridge-avgifter. Senioridge betyder helt enkelt den lilla avgiften för att bränna LUNA för att skapa UST. Som tidigare nämnts går dessa avgifter till samhällskassan.

Terra blir det ledande decentraliserade stabila myntet (Kredit: Ryan Watkins/Twitter)

Gemenskapens skattkammare är redan packad med massor av medel med en uppskattning på över 2,8 miljarder dollar, så Columbus 5-uppdateringen kommer att förbränna alla anciennitetsavgifter, och istället för att omdirigera dem till statskassan kommer det att lägga till ett deflationstryck på LUNA, vilket kan öka värdet på myntet.

Den andra ger interoperabilitet med Cosmos IBC (Inter-blockchain Communication Protocol). Detta gör det möjligt för varje blockkedja för kryptovaluta att koppla ihop utan all ineffektivitet i inslagnings- och uppackningsprocessen.

IBC kommer att överbrygga alla blockkedjor för att tillhandahålla ett enda nav som möjliggör direkt överföring av inslagna kryptovalutor som Bitcoin på Ethereum till Binance smarta kedja på ett effektivt sätt utan att behöva gå tillbaka till Bitcoin. Detta kommer framför allt att göra att Terras UST blir det decentraliserade stabila myntet som kommer att användas för handel med tillgångar mellan kedjor på IBC.

Den tredje och sista funktionen i Columbus 5 tar med Ozon decentraliserade försäkringsprotokollet, som kommer att använda finansfonderna för att påskynda USTs ränta på Anchor-protokollet.

Terras framtid är inte helt säkerställd, vilket är samma berättelse för nästan alla kryptoföretag. Ändå kan Terras interoperabilitetsfunktion bara kunna driva på eventuella regulatoriska skador eller likviditetsproblem som den kan se i sin framtid.

Med bara lite tur och engagemang från kryptogemenskapen, kan Terra få tillräckligt med adoption för att överleva på egen hand, och individer kan finna sig själva att rusa till UST om tillsynsmyndigheterna vänder sig för att ta ut USDC, USDT och BUSD.

https://www.binance.com/en/register?ref=YXR5XRKX

Du kan KÖPA LUNA på Binance.

Du kan få 20 % i avgift med denna hänvisningslänk

Gå med i Binance och få 20 % rabatt på livstidsavgiften

Ha en bra en.

댓글 남기기

%d 블로거가 이것을 좋아합니다: