Πώς το Binance έγινε το μεγαλύτερο χρηματιστήριο κρυπτογράφησης στον κόσμο χωρίς έδρα ή άδειες

Πώς το Binance έγινε το μεγαλύτερο χρηματιστήριο κρυπτογράφησης στον κόσμο χωρίς έδρα ή άδειες

Το Binance ξεκίνησε το ταξίδι του ως ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης το 2017 και σήμερα είναι ο μεγαλύτερος παίκτης στη βιομηχανία κρυπτογράφησης 2,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Binance έχει 3.000 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλό της, Changpeng Zhao.

Binance 20% επιστροφή προμήθειας spot συναλλαγών

https://www.binance.com/en/register?ref=OJWPCOLL

BusinessToday.In

12 Νοεμβρίου 2021,

Ενημερώθηκε 12 Νοεμβρίου 2021, 2:47 μ.μ. IST

Από την άνθηση του Bitcoin και των σχετικών κρυπτονομισμάτων, αυτά τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία φαίνεται να έχουν γίνει η πρώτη επιλογή για κάθε επενδυτή.

Ένα ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην αξιολόγηση ολόκληρου του οικοσυστήματος κρυπτογράφησης και ένα όνομα που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας είναι το Binance.

Οι εφευρετικές αποφάσεις που έλαβε το χρηματιστήριο κρυπτογράφησης το έχουν καταστήσει το ταχύτερα αναπτυσσόμενο χρηματοπιστωτικό χρηματιστήριο στον κόσμο, και ότι όταν δεν έχει έδρα ή επίσημη διεύθυνση, δεν έχει άδειες στις χώρες όπου δραστηριοποιείται και έχει έναν Διευθύνοντα Σύμβουλο που πριν από λίγο καιρό θα είχε Δεν απαντά σε ερωτήσεις σχετικά με την τοποθεσία του.

Το Binance ξεκίνησε το ταξίδι του ως ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης το 2017 και σήμερα είναι ο μεγαλύτερος παίκτης στη βιομηχανία κρυπτογράφησης 2,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Το οικοσύστημα του γίγαντα ανταλλαγής περιλαμβάνει πολλαπλά ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, πολυάριθμα κρυπτονομίσματα το Trust Wallet και το διακριτικό του TWT, ένα Token launchpad και πολλά άλλα.

Διαβάστε επίσης: Η Binance Smart Chain ανοίγει ταμείο 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για γρήγορη υιοθέτηση τεχνολογίας blockchain

Η Binance επεξεργάζεται περισσότερες συναλλαγές για κρυπτογράφηση όπως το Bitcoin και το Ethereum κάθε μέρα, αξίας 76 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από ό,τι οι τέσσερις μεγαλύτεροι ανταγωνιστές της μαζί, σύμφωνα με τον πάροχο δεδομένων CryptoCompare, ανέφερε η Wall Street Journal.

Είναι ακόμα το τέλος;

Τα χρόνια της κατά κύριο λόγο ασυγκράτητης, άναρχης ανάπτυξης για την Binance ιδιαίτερα και τη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων σε μεγάλο βαθμό πλησιάζουν στο τέλος τους.

Το χρηματιστήριο κρυπτογράφησης αντιμετωπίζει νομικά προβλήματα σε όλο τον κόσμο σε χώρες όπως η Ιταλία, η Ιαπωνία, ο Καναδάς, τα νησιά Κέιμαν, η Ταϊλάνδη, η Μαλαισία, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ, η Νότια Αφρική και η Σιγκαπούρη.

Όχι μόνο οι χρηματοοικονομικές ρυθμιστικές αρχές, αλλά πολλοί επενδυτές είναι επίσης πιθανό να συμμετάσχουν σε διαδικασίες κατά της Binance, διεκδικώντας αποζημίωση για τα χρήματα που έχασαν κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης διακοπής λειτουργίας.

Δεδομένου ότι το χρηματιστήριο κρυπτογράφησης δεν έχει επίσημη έδρα, πολλοί επενδυτές δυσκολεύονται να αποκρυπτογραφήσουν πώς και πού να το οδηγήσουν στο δικαστήριο.

Αν και το Binance είναι πρωταρχικής σημασίας για το οικοσύστημα κρυπτονομισμάτων, τα νομικά του προβλήματα θα μπορούσαν να έχουν τεράστιο αρνητικό αντίκτυπο στις τιμές των κρυπτονομισμάτων.

Οι χρηματοοικονομικές ρυθμιστικές αρχές, συγκεκριμένα, ανησυχούν ολοένα και περισσότερο ότι τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία έχουν αναπτυχθεί τόσο γρήγορα που πλέον είναι συστηματικά σημαντικά.

Διαβάστε επίσης: Προϊόντα κρυπτογράφησης, κεφάλαια σημείωσαν εισροές ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα: Έκθεση CoinShares

Ο αξιωματούχος της Τράπεζας της Αγγλίας, Jon Cunliffe, στην ομιλία του τον Οκτώβριο, έθεσε την κρίση του 2008 που τροφοδοτήθηκε από τα ενυπόθηκα δάνεια subprime και είπε για την κρυπτογράφηση: «Όταν κάτι στο χρηματοπιστωτικό σύστημα αναπτύσσεται πολύ γρήγορα και αναπτύσσεται σε μεγάλο βαθμό ανεξέλεγκτου χώρου, οι αρχές χρηματοπιστωτικής σταθερότητας έχουν να καθίσω και να προσέξω».

Εν τω μεταξύ, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) διερευνά τον τρόπο λειτουργίας της Binance στις ΗΠΑ, όπου έχει αρκετές κρατικές άδειες, σύμφωνα με πρώην στέλεχος, ανέφερε η έκθεση. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης εξετάζει επίσης αν το ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης ενθάρρυνε το ξέπλυμα χρήματος, είπε πρώην στέλεχος, πρόσθεσε η έκθεση.

Ενώ, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Binance, Changpeng Zhao αναγνώρισε σε μια πρόσφατη συνέντευξη ότι το χρηματιστήριο κρυπτογράφησης πρέπει να ευθυγραμμιστεί με τις ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο, κάτι που περιλαμβάνει την εξασφάλιση κατάλληλων αδειών από τις ενδιαφερόμενες κυβερνήσεις.

«Διατηρούμε μια πολύ νόμιμη επιχείρηση», δήλωσε, προσθέτοντας ότι έχει αναπτυχθεί γρήγορα επειδή οι χρήστες την εμπιστεύονται. Ωστόσο, “αν κοιτάξετε την υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων παγκοσμίως σήμερα, είναι πιθανώς λιγότερο από το 2 τοις εκατό “του πληθυσμού”, σημείωσε ο Ζάο. “Για να προσελκύσουμε αυτό το 98 τοις εκατό των ανθρώπων, πρέπει να ρυθμιστούμε”, είπε. είπε.

Ο Zhao δήλωσε περαιτέρω ότι η Binance βρίσκεται στη διαδικασία ίδρυσης τοπικών γραφείων και κεντρικών γραφείων, μέτρα που νωρίτερα αγνόησε ως ξεπερασμένα αλλά που θέλουν οι ρυθμιστικές αρχές.

Το ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης είχε αναφέρει τον Αύγουστο στον ιστότοπό του ότι είχε κάνει υποχρεωτικούς ελέγχους ταυτότητας χρηστών για να εμποδίσει τη χρήση του ανταλλακτηρίου για παράνομες ροές χρημάτων.

Σύμφωνα με τον Zhao, η Binance έχει 3.000 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο. Ο ροκ σταρ του κρυπτογραφικού κόσμου μπορεί να υπερηφανεύεται για 3,9 εκατομμύρια οπαδούς στο Twitter, όπου είναι γνωστός ξεκάθαρα με τα αρχικά του, CZ.

Διαβάστε επίσης: Η χρηματοοικονομική ρυθμιστική αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου απαγορεύει την ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων Binance

Γεννημένος στην Κίνα, ο Zhao μετακόμισε στον Καναδά με τους γονείς του όταν ήταν 12 ετών, είπε.

Μετά τις σπουδές του στην επιστήμη των υπολογιστών, ο Zhao εργάστηκε στη Νέα Υόρκη και το Τόκιο σε χρηματοοικονομικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Bloomberg LP, όπου ανέπτυξε λογισμικό για διαπραγμάτευση συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης.

Ο Zhao άκουσε για πρώτη φορά για το bitcoin σε ένα παιχνίδι πόκερ στη Σαγκάη το 2013, δήλωσε. Μαγεμένος από την ιδέα ενός αποκεντρωμένου νομίσματος που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε χωρίς τράπεζες ή διοίκηση, πούλησε το διαμέρισμά του στη Σαγκάη για bitcoin και εργάστηκε για πολλές νεοφυείς επιχειρήσεις κρυπτογράφησης.

Μαζί με μια ομάδα άλλων προγραμματιστών, ο Zhao κυκλοφόρησε το Binance το 2017. Το ανταλλακτήριο αρχικά επικεντρώθηκε στην εμπορία bitcoin και σε πολλές παραφυάδες, αλλά δεν επέτρεψε στους χρήστες να ανταλλάξουν ψηφιακά νομίσματα με συμβατικά νομίσματα.

Ο Zhao δήλωσε ότι όταν η Binance άρχισε να λειτουργεί, δεν χρειαζόταν τραπεζικό λογαριασμό και έδρα.

Το χρηματιστήριο κρυπτογράφησης συγκέντρωσε 15 εκατομμύρια δολάρια σε μια αρχική προσφορά του Ιουλίου 2017 του ψηφιακού του νομίσματος, που ονομάζεται BNB.

Όταν ξέσπασαν χρήστες από πολλές χώρες που περιλαμβάνουν έθνη με λιγότερο ανεπτυγμένα χρηματοοικονομικά συστήματα όπως η Ινδία, η Ρωσία και η Νότια Αφρική, το Binance έγινε το μεγαλύτερο χρηματιστήριο κρυπτογράφησης μέσα σε έξι μήνες. Ωστόσο, αντιμετώπισε προβλήματα με τις αρχές σε όλο τον κόσμο το ίδιο γρήγορα.

댓글 남기기

Binance Referral 20% : YXR5XRKX에서 더 알아보기

지금 구독하여 계속 읽고 전체 아카이브에 액세스하세요.

Continue reading