Cum a devenit Binance cel mai mare schimb de criptomonede din lume fără sediu sau licențe

Cum a devenit Binance cel mai mare schimb de criptomonede din lume fără sediu sau licențe

Binance și-a început călătoria ca schimb de criptomonede în 2017, iar astăzi este cel mai mare jucător din industria cripto de 2,6 trilioane de dolari.

Binance are 3.000 de angajați în întreaga lume, potrivit fondatorului și directorului executiv, Changpeng Zhao.

Binance 20% comision de tranzacționare spot

https://www.binance.com/en/register?ref=OJWPCOLL

BusinessToday.In

12 noiembrie 2021,

Actualizat 12 noiembrie 2021, 14:47 IST

Încă de la boom-ul Bitcoin și cripto-urile aferente, aceste active digitale par să fi devenit prima alegere pentru fiecare investitor.

Un schimb de criptomonede joacă un rol crucial în evaluarea întregului ecosistem cripto și un nume care se află în fruntea listei este Binance.

Deciziile inventive luate de bursa cripto au făcut din aceasta bursa financiară majoră cu cea mai rapidă creștere din lume și, atunci când nu are sediul central sau adresă oficială, nu are licențe în țările în care își desfășoară activitatea și are un CEO care nu cu mult timp în urmă Nu răspunde la întrebări despre locația lui.

Binance și-a început călătoria ca schimb de criptomonede în 2017, iar astăzi este cel mai mare jucător din industria cripto de 2,6 trilioane de dolari. Ecosistemul gigantului de schimb cuprinde mai multe schimburi de criptomonede, numeroase criptomonede, Trust Wallet și token-ul său TWT, o platformă de lansare Token și multe altele.

Citește și: Binance Smart Chain lansează un fond de 1 miliard de dolari pentru a accelera adoptarea tehnologiei blockchain

Binance procesează mai multe tranzacții pentru cripto-uri precum Bitcoin și Ethereum în fiecare zi, în valoare de 76 de miliarde de dolari, decât cei mai mari patru rivali ai săi la un loc, conform furnizorului de date CryptoCompare, a raportat The Wall Street Journal.

Este încă sfârșitul?

Anii de creștere predominant nereglementată și nereglementată pentru Binance, în special pentru industria criptomonedei, se apropie de sfârșit.

Bursa de cripto se confruntă cu probleme legale pe tot globul în țări precum Italia, Japonia, Canada, Insulele Cayman, Thailanda, Malaezia, Marea Britanie, SUA, Africa de Sud și Singapore.

Nu doar autoritățile de reglementare financiare, ci și mulți investitori sunt, de asemenea, probabil să ia parte la proceduri împotriva Binance, pretinzând despăgubiri pentru banii pe care i-au pierdut în timpul unei întreruperi majore.

Deoarece bursa cripto nu are un sediu oficial, mulți investitori au greu să descifreze cum și unde să o ducă în instanță.

Deși Binance este esențial pentru ecosistemul cripto, problemele sale legale ar putea avea un impact negativ imens asupra prețurilor criptomonedelor.

Autoritățile de reglementare financiare, în special, s-au îngrijorat din ce în ce mai mult de faptul că activele digitale au prosperat atât de rapid încât acum sunt importante în mod sistematic.

Citește și: Produse cripto, fondurile au înregistrat fluxuri record săptămâna trecută: raportul CoinShares

Oficialul Băncii Angliei, Jon Cunliffe, în discursul său din octombrie, a ridicat criza din 2008 alimentată de creditele ipotecare subprime și a spus despre cripto: „Când ceva în sistemul financiar crește foarte rapid și crește în spațiu în mare parte nereglementat, autoritățile de stabilitate financiară au să se ridice și să țină seama.”

Între timp, Securities and Exchange Commission (SEC) investighează cum operează Binance în SUA, unde deține mai multe licențe de stat, potrivit unui fost director, se arată în raport. De asemenea, Departamentul de Justiție examinează dacă schimbul de cripto a încurajat spălarea banilor, a spus un fost director, a adăugat raportul.

În timp ce, fondatorul și directorul executiv al Binance, Changpeng Zhao, a recunoscut într-un interviu recent că schimbul cripto trebuie să se alinieze autorităților de reglementare din întreaga lume, ceea ce presupune obținerea de licențe adecvate de la guvernele în cauză.

„Derulăm o afacere foarte legitimă”, a declarat el, adăugând că a crescut rapid pentru că utilizatorii au încredere în ea. Cu toate acestea, „dacă te uiți la adoptarea criptomonedelor la nivel mondial astăzi, probabil că este mai puțin de 2% din populație”, a spus Zhao. „Pentru a atrage acei 98% dintre oameni, trebuie să fim reglementați”, a spus el. a spus.

Zhao a mai declarat că Binance este în curs de a înființa birouri locale și un sediu, măsuri pe care le-a ignorat anterior ca fiind învechite, dar pe care le doresc autoritățile de reglementare.

Bursa cripto a declarat în august pe site-ul său web că a făcut verificările identității utilizatorilor obligatorii pentru a împiedica utilizarea schimbului pentru fluxuri ilegale de bani.

Potrivit lui Zhao, Binance are 3.000 de angajați în întreaga lume. Starul rock al lumii cripto se laudă cu 3,9 milioane de urmăritori pe Twitter, unde este cunoscut clar după inițialele sale, CZ.

Citește și: Autoritatea de reglementare financiară din Marea Britanie interzice schimbul de criptomonede Binance

Născut în China, Zhao s-a mutat în Canada împreună cu părinții săi când avea 12 ani, a spus el.

După ce a studiat informatica, Zhao a lucrat la New York și Tokyo la companii financiare, cuprinzând Bloomberg LP, unde a dezvoltat software pentru tranzacționarea futures.

Zhao a auzit pentru prima dată despre bitcoin la un joc de poker din Shanghai în 2013, a declarat el. Vrăjit de ideea unei monede descentralizate care ar putea fi folosită oriunde fără bănci sau administrație, și-a vândut apartamentul din Shanghai pentru bitcoin și a lucrat pentru multe startup-uri cripto.

Împreună cu un grup de alți programatori, Zhao a lansat Binance în 2017. Bursa sa concentrat inițial pe tranzacționarea cu bitcoin și pe numeroase ramuri, dar nu a permis utilizatorilor să schimbe monede digitale cu monede convenționale.

Zhao a declarat că atunci când Binance a început să funcționeze, nu avea nevoie de niciun cont bancar și de sediu.

Bursa cripto a strâns 15 milioane de dolari într-o ofertă inițială din iulie 2017 a monedei sale digitale, numită BNB.

Când utilizatorii au izbucnit din mai multe țări cuprinzând națiuni cu sisteme financiare mai puțin dezvoltate, cum ar fi India, Rusia și Africa de Sud, Binance a devenit cel mai mare schimb de criptomonede în șase luni. Cu toate acestea, a avut probleme cu autoritățile din întreaga lume la fel de repede.

댓글 남기기

%d 블로거가 이것을 좋아합니다: