Hoe Binance de grootste cryptobeurs ter wereld werd zonder hoofdkantoor of licenties

Hoe Binance de grootste cryptobeurs ter wereld werd zonder hoofdkantoor of licenties

Binance begon zijn reis als crypto-uitwisseling in 2017 en is vandaag de dag de grootste speler in de crypto-industrie van $ 2,6 biljoen.

Binance heeft 3.000 medewerkers over de hele wereld, volgens de oprichter en Chief Executive, Changpeng Zhao.

Binance 20% spot trading fee kickback

https://www.binance.com/en/register?ref=OJWPCOLL

BusinessToday.In

12 november 2021,

Bijgewerkt 12 november 2021, 14:47 IST

Sinds de opkomst van Bitcoin en gerelateerde crypto’s lijken deze digitale activa de eerste keuze te zijn geworden voor elke belegger.

Een cryptocurrency-uitwisseling speelt een cruciale rol bij het evalueren van het hele crypto-ecosysteem en een naam die bovenaan de lijst staat is Binance.

De inventieve beslissingen die door de crypto-uitwisseling zijn genomen, hebben het tot ‘s werelds snelstgroeiende grote financiële uitwisseling gemaakt, en dat wanneer het geen hoofdkantoor of formeel adres heeft, geen licenties heeft in de landen waar het actief is en een CEO heeft die niet zo lang geleden zou niet reageren op vragen over zijn locatie.

Binance begon zijn reis als crypto-uitwisseling in 2017 en is vandaag de dag de grootste speler in de crypto-industrie van $ 2,6 biljoen. Het ecosysteem van de uitwisselingsgigant bestaat uit meerdere crypto-uitwisselingen, talloze cryptocurrencies, de Trust Wallet en zijn TWT-token, een Token-lanceerplatform en meer.

Lees ook: Binance Smart Chain rolt fonds van $ 1 miljard uit om de acceptatie van blockchain-technologie te versnellen

Binance verwerkt elke dag meer transacties voor crypto’s zoals Bitcoin en Ethereum, ter waarde van $ 76 miljard, dan zijn vier grootste rivalen bij elkaar, volgens dataprovider CryptoCompare, meldde The Wall Street Journal.

Is het al het einde?

De jaren van overwegend ongeremde, ongereguleerde groei voor met name Binance en de cryptocurrency-industrie komen grotendeels tot een einde.

De crypto-uitwisseling wordt wereldwijd geconfronteerd met juridische problemen in landen als Italië, Japan, Canada, Kaaimaneilanden, Thailand, Maleisië, het VK, de VS, Zuid-Afrika en Singapore.

Niet alleen financiële toezichthouders, maar veel investeerders zullen waarschijnlijk ook deelnemen aan procedures tegen Binance en schadevergoeding eisen voor het geld dat ze verloren hebben tijdens een grote storing.

Omdat de crypto-uitwisseling geen officieel hoofdkantoor heeft, vinden veel investeerders het moeilijk om te ontcijferen hoe en waar ze naar de rechtbank moeten stappen.

Hoewel Binance van het grootste belang is voor het crypto-ecosysteem, kunnen de juridische problemen een enorme negatieve impact hebben op de prijzen van cryptocurrency.

Met name financiële regelgevers maken zich steeds meer zorgen dat digitale activa zo snel floreren dat ze nu systematisch belangrijk zijn.

Lees ook: Crypto-producten, fondsen zagen vorige week recordinstroom: CoinShares-rapport

Jon Cunliffe, functionaris van de Bank of England, bracht in zijn toespraak van oktober de door subprime-hypotheken gevoede crisis van 2008 aan de orde en zei over crypto: “Als iets in het financiële systeem erg snel groeit en groeit in een grotendeels ongereguleerde ruimte, hebben financiële stabiliteitsautoriteiten om rechtop te zitten en op te merken.”

Ondertussen onderzoekt de Securities and Exchange Commission (SEC) hoe Binance opereert in de VS, waar het verschillende staatslicenties heeft, aldus een voormalig directeur, aldus het rapport. Het ministerie van Justitie onderzoekt ook of de crypto-uitwisseling het witwassen van geld heeft bevorderd, zei een voormalig directeur, aldus het rapport.

Terwijl, Binance-oprichter en Chief Executive, Changpeng Zhao in een recent interview heeft erkend dat de crypto-uitwisseling in overeenstemming moet zijn met regelgevers over de hele wereld, waaronder het verkrijgen van de juiste licenties van de betrokken regeringen.

“We runnen een zeer legitiem bedrijf”, verklaarde hij, eraan toevoegend dat het snel is gegroeid omdat gebruikers het vertrouwen. “Als je echter kijkt naar de wereldwijde adoptie van cryptocurrency vandaag, is het waarschijnlijk minder dan 2 procent “van de bevolking”, merkte Zhao op. “Om die 98 procent van de mensen aan te trekken, moeten we worden gereguleerd”, zei hij. zei.

Zhao verklaarde verder dat Binance bezig is met het opzetten van lokale kantoren en een hoofdkantoor, maatregelen die hij eerder als verouderd beschouwde, maar die regelgevers willen.

De cryptobeurs had in augustus op haar website laten weten dat het gebruikersidentiteitscontroles verplicht had gesteld om het gebruik van de beurs voor illegale geldstromen te dwarsbomen.

Volgens Zhao heeft Binance 3.000 medewerkers over de hele wereld. De rockster van de cryptowereld heeft 3,9 miljoen volgers op Twitter, waar hij duidelijk bekend staat onder zijn initialen, CZ.

Lees ook: Britse financiële toezichthouder verbiedt cryptocurrency-uitwisseling Binance

Zhao, geboren in China, verhuisde met zijn ouders naar Canada toen hij 12 jaar oud was, zei hij.

Na zijn studie informatica werkte Zhao in New York en Tokio bij financiële bedrijven, waaronder Bloomberg LP, waar hij software ontwikkelde voor de handel in futures.

Zhao hoorde voor het eerst over bitcoin tijdens een pokerspel in Shanghai in 2013, verklaarde hij. Betoverd door het idee van een gedecentraliseerde valuta die overal kan worden gebruikt zonder banken of administratie, verkocht hij zijn appartement in Shanghai voor bitcoin en werkte hij voor veel crypto-startups.

Samen met een groep andere programmeurs lanceerde Zhao Binance in 2017. De uitwisseling was aanvankelijk gericht op het verhandelen van bitcoin en tal van uitlopers, maar stond gebruikers niet toe digitale munten in te wisselen voor conventionele munten.

Zhao verklaarde dat toen Binance begon te werken, het geen bankrekening en hoofdkantoor nodig had.

De crypto-uitwisseling haalde $ 15 miljoen op in een eerste aanbieding van zijn digitale munt in juli 2017, genaamd BNB.

Toen gebruikers uit verschillende landen kwamen, waaronder landen met minder ontwikkelde financiële systemen, zoals India, Rusland en Zuid-Afrika, werd Binance binnen zes maanden de grootste crypto-uitwisseling. Het kwam echter net zo snel in de problemen met autoriteiten over de hele wereld.

댓글 남기기

%d