Hogyan lett a Binance a világ legnagyobb kriptotőzsdéje székhely és engedélyek nélkül

Hogyan lett a Binance a világ legnagyobb kriptotőzsdéje székhely és engedélyek nélkül

A Binance 2017-ben indult kriptotőzsdeként, és mára a 2600 milliárd dolláros kriptopiaci iparág legnagyobb szereplője.

A Binance alapítója és vezérigazgatója, Changpeng Zhao szerint 3000 alkalmazottat foglalkoztat világszerte.

Binance 20% spot kereskedési díj visszarúgása

https://www.binance.com/en/register?ref=OJWPCOLL

BusinessToday.In

november 12.

Frissítve: 2021. november 12., 14:47 IST

A Bitcoin és a kapcsolódó kriptográfia fellendülése óta úgy tűnik, hogy ezek a digitális eszközök minden befektető első számú választásává váltak.

A kriptovaluta tőzsde kulcsfontosságú szerepet játszik a teljes kripto-ökoszisztéma értékelésében, és a lista élére kerülő név a Binance.

A kriptotőzsde ötletes döntései a világ leggyorsabban növekvő nagy pénzügyi tőzsdéjévé tették, és ha nincs központi irodája vagy hivatalos címe, nincs engedélye azokban az országokban, ahol működik, és van egy vezérigazgatója, aki nem is olyan régen nem válaszol a tartózkodási helyével kapcsolatos kérdésekre.

A Binance 2017-ben indult kriptotőzsdeként, és mára a 2600 milliárd dolláros kriptopiaci iparág legnagyobb szereplője. A tőzsdeóriás ökoszisztémája több kriptotőzsdét, számos kriptovalutát, a Trust Walletet és annak TWT tokenjét, egy Token indítópultot és egyebeket foglal magában.

Olvassa el még: A Binance Smart Chain 1 milliárd dolláros alapot bocsát ki a blokklánc-technológia gyorsított bevezetésére

A The Wall Street Journal számolt be róla, hogy a Binance naponta több, 76 milliárd dollár értékű kereskedést bonyolít le, mint például a Bitcoin és az Ethereum, mint négy legnagyobb riválisa együttvéve, a CryptoCompare adatszolgáltató szerint.

Ez már a vég?

A túlnyomórészt féktelen, szabályozatlan növekedés évei, különösen a Binance és a kriptovaluta-ipar számára, a végéhez közelednek.

A kriptotőzsde világszerte jogi problémákkal néz szembe olyan országokban, mint Olaszország, Japán, Kanada, Kajmán-szigetek, Thaiföld, Malajzia, az Egyesült Királyság, az USA, Dél-Afrika és Szingapúr.

Nemcsak a pénzügyi szabályozók, hanem sok befektető is valószínűleg részt vesz a Binance elleni eljárásban, és kártérítést követel a nagyobb üzemszünet során elvesztett pénzükért.

Mivel a kriptotőzsdének nincs hivatalos székhelye, sok befektető nehezen tudja megfejteni, hogyan és hol vigye bíróság elé.

Bár a Binance kiemelkedően fontos a kripto-ökoszisztéma szempontjából, jogi problémái óriási negatív hatással lehetnek a kriptovaluták áraira.

A pénzügyi szabályozó hatóságok különösen aggódnak amiatt, hogy a digitális eszközök olyan gyorsan fejlődtek, hogy mára szisztematikusan fontosak.

Olvassa el még: A kriptográfiai termékek és alapok rekordbeáramlását tapasztalták a múlt héten: CoinShares jelentés

A Bank of England tisztviselője, Jon Cunliffe októberi beszédében felvetette a 2008-as másodlagos jelzáloghitelek által kiváltott válságot, és a kriptográfia kapcsán azt mondta: “Amikor valami a pénzügyi rendszerben nagyon gyorsan növekszik, és a növekedés nagyrészt szabályozatlan területen, a pénzügyi stabilitásért felelős hatóságok hogy üljön fel és vegye észre.”

Eközben az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) azt vizsgálja, hogyan működik a Binance az Egyesült Államokban, ahol egy korábbi ügyvezető szerint több állami engedéllyel is rendelkezik – áll a jelentésben. Az igazságügyi minisztérium azt is vizsgálja, hogy a kriptocsere elősegítette-e a pénzmosást – mondta egy korábbi ügyvezető – tette hozzá a jelentés.

Míg a Binance alapítója és vezérigazgatója, Changpeng Zhao egy közelmúltbeli interjúban elismerte, hogy a kriptotőzsdének összhangban kell lennie a szabályozókkal szerte a világon, ami magában foglalja a megfelelő engedélyek beszerzését az érintett kormányoktól.

“Nagyon legális üzletet működtetünk” – szögezte le, hozzátéve, hogy az gyorsan nőtt, mert a felhasználók megbíznak benne. Azonban “ha megnézzük a kriptovaluták mai világszintű bevezetését, valószínűleg ez a lakosság kevesebb mint 2 százaléka” – jegyezte meg Zhao. “Ahhoz, hogy az emberek 98 százalékát vonzzuk, szabályoznunk kell” mondott.

Zhao továbbá kijelentette, hogy a Binance helyi irodákat és központot hoz létre, amely intézkedéseket korábban elavultnak tekintett, de a szabályozók ezt szeretnék.

A kriptotőzsde augusztusban azt közölte a honlapján, hogy kötelezővé tette a felhasználók személyazonosságának ellenőrzését, hogy megakadályozza a csereeszköz illegális pénzforgalomra való felhasználását.

Zhao szerint a Binance-nek 3000 alkalmazottja van szerte a világon. A kriptovilág rocksztárja 3,9 millió követővel büszkélkedhet a Twitteren, ahol egyértelműen a kezdőbetűiről, CZ-ről ismerik.

Olvassa el még: Az Egyesült Királyság pénzügyi szabályozója betiltja a Binance kriptovaluta tőzsdét

A Kínában született Zhao szüleivel Kanadába költözött, amikor 12 éves volt.

A számítástechnika tanulmányait követően Zhao New Yorkban és Tokióban dolgozott a Bloomberg LP-hez tartozó pénzügyi vállalatoknál, ahol a határidős kereskedéshez fejlesztett szoftvert.

Zhao először egy sanghaji pókerjátékon hallott a bitcoinról 2013-ban, mondta. Elbűvölve egy decentralizált valuta ötlete, amelyet bankok és adminisztráció nélkül bárhol lehet használni, eladta sanghaji lakását bitcoinért, és számos kriptográfiai startupnak dolgozott.

Más programozók csoportjával együtt Zhao 2017-ben elindította a Binance-t. A tőzsde kezdetben a bitcoinnal és számos mellékággal való kereskedésre összpontosított, de nem tette lehetővé a felhasználók számára, hogy digitális érméket hagyományos érmékre cseréljenek.

Zhao kijelentette, hogy amikor a Binance megkezdte működését, nem volt szüksége bankszámlára és központra.

A kriptotőzsde 15 millió dollárt gyűjtött össze a BNB nevű digitális érmének 2017 júliusában történő első felkínálásában.

Amikor a felhasználók kitörtek több olyan országból, amelyek kevésbé fejlett pénzügyi rendszerekkel rendelkeznek, mint például India, Oroszország és Dél-Afrika, a Binance hat hónapon belül a legnagyobb kriptotőzsdévé vált. Azonban ugyanolyan gyorsan problémákba ütközött a hatóságokkal világszerte.

댓글 남기기

%d 블로거가 이것을 좋아합니다: