Hur Binance blev världens största kryptobörs utan huvudkontor eller licenser

Hur Binance blev världens största kryptobörs utan huvudkontor eller licenser

Binance började sin resa som en kryptobörs 2017 och är idag den största aktören i kryptoindustrin på 2,6 biljoner dollar.

Binance har 3 000 anställda över hela världen, enligt dess grundare och verkställande direktör, Changpeng Zhao.

Binance 20% spot trading avgift kickback

https://www.binance.com/en/register?ref=OJWPCOLL

BusinessToday.In

12 november 2021,

Uppdaterad 12 november 2021, 14:47 IST

Ända sedan uppsvinget för Bitcoin och relaterade kryptor verkar dessa digitala tillgångar ha blivit det första valet för varje investerare.

En kryptovalutabörs spelar en avgörande roll för att utvärdera hela kryptoekosystemet och ett namn som kommer överst på listan är Binance.

De uppfinningsrika besluten som kryptobörsen tagit har gjort den till världens snabbast växande stora finansiella börs, och att när den inte har något huvudkontor eller formell adress, saknar licenser i de länder där den är verksam och har en VD som för inte så länge sedan skulle inte svara på frågor om hans plats.

Binance började sin resa som en kryptobörs 2017 och är idag den största aktören i kryptoindustrin på 2,6 biljoner dollar. Utbytesjättens ekosystem omfattar flera kryptobörser, många kryptovalutor Trust Wallet och dess TWT-token, en Token-startplatta och mer.

Läs också: Binance Smart Chain rullar ut en fond på 1 miljard dollar för att snabba upp blockchain-teknologisk adoption

Binance bearbetar fler affärer för kryptor som Bitcoin och Ethereum varje dag, värda 76 miljarder dollar, än dess fyra största rivaler tillsammans, enligt dataleverantören CryptoCompare, rapporterade The Wall Street Journal.

Är det slutet ännu?

Åren av övervägande ohämmad, oreglerad tillväxt för Binance i synnerhet och kryptovalutaindustrin närmar sig sitt slut.

Kryptobörsen står inför juridiska problem över hela världen i länder som Italien, Japan, Kanada, Caymanöarna, Thailand, Malaysia, Storbritannien, USA, Sydafrika och Singapore.

Inte bara finansiella tillsynsmyndigheter utan många investerare kommer sannolikt också att delta i förfaranden mot Binance och kräva skadestånd för pengarna de förlorade under ett större avbrott.

Eftersom kryptobörsen inte har något officiellt huvudkontor, har många investerare svårt att dechiffrera hur och var de ska ta det till domstolen.

Även om Binance är avgörande för kryptoekosystemet, kan dess juridiska problem ha en enorm negativ inverkan på kryptovalutapriserna.

Specifikt finansiella tillsynsmyndigheter har blivit allt mer oroliga för att digitala tillgångar har blomstrat så snabbt att de nu är systematiskt viktiga.

Läs också: Kryptoprodukter, fonder såg rekordstora inflöden förra veckan: CoinShares-rapport

Bank of Englands tjänsteman Jon Cunliffe tog i sitt tal i oktober upp den 2008 års subprime-hypoteksdrivna krisen och sa om krypto: “När något i det finansiella systemet växer väldigt snabbt och växer i till stor del oreglerat utrymme, har finansiell stabilitetsmyndigheter att sitta upp och lägga märke till.”

Samtidigt undersöker Securities and Exchange Commission (SEC) hur Binance verkar i USA, där det har flera statliga licenser, enligt en tidigare chef, enligt rapporten. Justitiedepartementet undersöker också om kryptobörsen har främjat penningtvätt, sa en tidigare chef, tillade rapporten.

Medan Binance grundare och verkställande direktör, Changpeng Zhao, i en nyligen intervjuad erkände att kryptobörsen måste falla i linje med tillsynsmyndigheter över hela världen, vilket innebär att säkra korrekta licenser från de berörda regeringarna.

“Vi driver ett mycket legitimt företag”, sa han och tillade att det har vuxit snabbt eftersom användarna litar på det. Men “om du tittar på hur kryptovaluta adopteras över hela världen idag, är det förmodligen mindre än 2 procent “av befolkningen”, konstaterade Zhao. “För att locka de 98 procenten av människorna måste vi vara reglerade,” han sa.

Zhao uppgav vidare att Binance håller på att etablera lokala kontor och ett huvudkontor, åtgärder som han tidigare ignorerade som föråldrade men som tillsynsmyndigheterna vill ha.

Kryptobörsen hade i augusti sagt på sin hemsida att den hade gjort användaridentitetskontroller obligatoriska för att motverka användningen av börsen för illegala penningflöden.

Enligt Zhao har Binance 3 000 anställda över hela världen. Kryptovärldens rockstjärna skryter med 3,9 miljoner följare på Twitter, där han tydligt är känd av sina initialer, CZ.

Läs också: Storbritanniens finanstillsynsmyndighet förbjuder kryptovalutautbyte Binance

Född i Kina flyttade Zhao till Kanada med sina föräldrar när han var 12 år gammal, sa han.

Efter att ha studerat datavetenskap arbetade Zhao i New York och Tokyo på finansiella företag, däribland Bloomberg LP, där han utvecklade mjukvara för terminshandel.

Zhao hörde talas om bitcoin för första gången vid ett pokerspel i Shanghai 2013, sa han. Förtrollad av idén om en decentraliserad valuta som kunde användas var som helst utan banker eller administration, sålde han sin lägenhet i Shanghai för bitcoin och arbetade för många kryptostartups.

Tillsammans med en grupp andra programmerare lanserade Zhao Binance 2017. Börsen fokuserade initialt på handel med bitcoin och många utlöpare men tillät inte användare att byta digitala mynt mot konventionella mynt.

Zhao uppgav att när Binance började fungera behövde det inget bankkonto och huvudkontor.

Kryptobörsen samlade in 15 miljoner dollar i ett första erbjudande i juli 2017 av sitt digitala mynt, kallat BNB.

När användare sprack fram från flera länder som består av nationer med mindre utvecklade finansiella system som Indien, Ryssland och Sydafrika, blev Binance den största kryptobörsen inom sex månader. Det stötte dock på problem med myndigheter över hela världen lika snabbt.

댓글 남기기

%d