Hvordan Binance blev verdens største kryptobørs uden hovedkvarter eller licenser

Hvordan Binance blev verdens største kryptobørs uden hovedkvarter eller licenser

Binance startede sin rejse som en kryptobørs i 2017 og er i dag den største spiller i kryptoindustrien på 2,6 billioner dollars.

Binance har 3.000 ansatte over hele verden, ifølge dets grundlægger og administrerende direktør, Changpeng Zhao.

Binance 20% spothandelsgebyr tilbageslag

https://www.binance.com/en/register?ref=OJWPCOLL

BusinessToday.In

november 2021,

Opdateret 12. november 2021 kl. 14.47 IST

Lige siden boomet med Bitcoin og relaterede kryptoer, synes disse digitale aktiver at være blevet det første valg for enhver investor.

En cryptocurrency-børs spiller en afgørende rolle i evalueringen af hele krypto-økosystemet, og et navn, der kommer øverst på listen, er Binance.

De opfindsomme beslutninger truffet af kryptobørsen har gjort den til verdens hurtigst voksende store finansielle børs, og at den, når den ikke har noget hovedkontor eller formel adresse, mangler licenser i de lande, hvor den opererer og har en administrerende direktør, der for ikke så længe siden ville ikke svare på spørgsmål om hans placering.

Binance startede sin rejse som en kryptobørs i 2017 og er i dag den største spiller i kryptoindustrien på 2,6 billioner dollars. Udvekslingsgigantens økosystem omfatter flere kryptobørser, adskillige kryptovalutaer Trust Wallet og dens TWT-token, en Token-startplads og mere.

Læs også: Binance Smart Chain udruller en fond på 1 mia. USD for at sætte gang i blockchain-teknologisk adoption

Binance behandler flere handler for kryptoer som Bitcoin og Ethereum hver dag, $76 milliarder værd, end de fire største rivaler tilsammen, ifølge dataudbyderen CryptoCompare, rapporterede The Wall Street Journal.

Er det slutningen endnu?

Årene med overvejende uhæmmet, ureguleret vækst for især Binance og cryptocurrency-industrien er ved at være slut.

Kryptobørsen står over for juridiske problemer over hele kloden i lande som Italien, Japan, Canada, Caymanøerne, Thailand, Malaysia, Storbritannien, USA, Sydafrika og Singapore.

Ikke kun finansielle tilsynsmyndigheder, men mange investorer vil sandsynligvis også deltage i sager mod Binance og kræve erstatning for de penge, de mistede under et større afbrydelse.

Da kryptobørsen ikke har noget officielt hovedkvarter, har mange investorer svært ved at tyde, hvordan og hvor de skal tage det til retten.

Selvom Binance er altafgørende for kryptoøkosystemet, kan dets juridiske problemer have en enorm negativ indvirkning på kryptovalutapriserne.

Specifikt har finansielle tilsynsmyndigheder været mere og mere bekymrede over, at digitale aktiver har trives så hurtigt, at de nu er systematisk vigtige.

Læs også: Kryptoprodukter, fonde oplevede rekordindstrømning i sidste uge: CoinShares-rapport

Bank of England embedsmand Jon Cunliffe rejste i sin oktobertale den 2008-subprime-pant-drevne krise og sagde om krypto: “Når noget i det finansielle system vokser meget hurtigt og vokser i stort set ureguleret rum, har myndighederne for finansiel stabilitet at sidde op og være opmærksom.”

I mellemtiden er Securities and Exchange Commission (SEC) ved at spørge ind til, hvordan Binance opererer i USA, hvor det har flere statslicenser, ifølge en tidligere direktør, hedder det i rapporten. Justitsministeriet undersøger også, om kryptobørsen har fremmet hvidvaskning af penge, sagde en tidligere leder, tilføjede rapporten.

Mens Binances grundlægger og administrerende direktør, Changpeng Zhao, i et nyligt interview erkendte, at kryptobørsen skal falde på linje med regulatorer over hele verden, hvilket omfatter at sikre ordentlige licenser fra de berørte regeringer.

“Vi driver en meget legitim forretning,” sagde han og tilføjede, at den er vokset hurtigt, fordi brugerne stoler på den. Men “hvis du ser på cryptocurrency-adoption på verdensplan i dag, er det sandsynligvis mindre end 2 procent “af befolkningen,” bemærkede Zhao. “For at tiltrække disse 98 procent af mennesker, er vi nødt til at blive reguleret,” han sagde.

Zhao udtalte endvidere, at Binance er i gang med at etablere lokale kontorer og et hovedkvarter, foranstaltninger han tidligere har set bort fra som forældede, men som tilsynsmyndighederne ønsker.

Kryptobørsen havde i august sagt på sin hjemmeside, at den havde gjort brugeridentitetskontrol obligatorisk for at modarbejde brugen af børsen til ulovlige pengestrømme.

Ifølge Zhao har Binance 3.000 ansatte over hele verden. Kryptoverdenens rockstjerne kan prale af 3,9 millioner følgere på Twitter, hvor han tydeligt er kendt af sine initialer, CZ.

Læs også: Den britiske finanstilsynsmyndighed forbyder cryptocurrency-udveksling Binance

Zhao blev født i Kina og flyttede til Canada med sine forældre, da han var 12 år gammel, sagde han.

Efter at have studeret datalogi arbejdede Zhao i New York og Tokyo hos finansielle virksomheder, som omfatter Bloomberg LP, hvor han udviklede software til futures-handel.

Zhao hørte første gang om bitcoin ved et pokerspil i Shanghai i 2013, udtalte han. Fortryllet af ideen om en decentral valuta, der kunne bruges overalt uden banker eller administration, solgte han sin Shanghai-lejlighed for bitcoin og arbejdede for mange krypto-startups.

Sammen med en gruppe andre programmører lancerede Zhao Binance i 2017. Børsen fokuserede oprindeligt på handel med bitcoin og adskillige udløbere, men tillod ikke brugere at bytte digitale mønter til konventionelle mønter.

Zhao udtalte, at da Binance begyndte at fungere, behøvede det ikke nogen bankkonto og hovedkvarter.

Kryptobørsen rejste $15 millioner i et førsteudbud i juli 2017 af sin digitale mønt, kaldet BNB.

Da brugere bragede frem fra flere lande bestående af nationer med mindre udviklede finansielle systemer som Indien, Rusland og Sydafrika, blev Binance den største kryptobørs inden for seks måneder. Det løb dog lige så hurtigt ind i problemer med myndigheder verden over.

댓글 남기기

%d 블로거가 이것을 좋아합니다: