Varför vi investerade i Axie Infinity, en blockchain-spelenhörning

Varför vi investerade i Axie Infinity, en blockchain-spelenhörning

Gaming 3.0 har anlänt, drivs av en blockchain-motor som ger spelare möjligheten att “spela för att tjäna.” Gå över Uber, nästa utveckling av spelningsekonomin kan bara vara blockchain-spel.

Sky Mavis har finjusterat den allestädes närvarande freemium-modellen för att ge spelarna en möjlighet att tjäna pengar på sitt engagemang i ett NFT-spel som heter Axie Infinity. Spelet gör det möjligt för användare att skapa unika karaktärer med hjälp av icke-fungibla tokens (NFT). Dessa NFT:er representerar unika digitala objekt, med verifierbar äkthet.

Axie Infinity – ett Pokémon-inspirerat universum – fick inte mycket uppmärksamhet när det lanserades 2018. Men nu växer det snabbt som det första blockkedjespelet som ger spelarna en riktig insats i handlingen. Spelet har mer än 1,9 miljoner användare och har redan genererat över 2 miljarder dollar i försäljning.

Vi gick med i A16z, serie B-ledaren och andra investerare eftersom vi tror att Axie Infinity representerar en helt ny kategori av spel. Spelets snabba tillväxt, i kombination med ett NFT-spelsegment värt 4,8 miljarder dollar, ger oss förtroende för att detta är en spelenhörning.

Axie-plattformen är en hybridlösning som integrerar spel med sociala medier och spelningsekonomin. Spela för att tjäna-funktionalitet är en viktig skillnad eftersom den gör det möjligt för spelare att äga sina tillgångar i spelet, och hela ekosystemet styrs av samhället. Företagets affärsmodell inkluderar att tjäna 4,5 % i provision på AXS-tokentransaktioner, samt att samla in marknadsplats- och publiceringsavgifter.

Axie Infinity byggdes som ett roligt och lärorikt sätt att introducera världen för blockchain-teknik. Många av de ursprungliga lagmedlemmarna träffades när de spelade CryptoKitties, vilket var första gången de använde Blockchain för något annat än rena spekulationer.

Den här vietnamesiska nystartade grundaren är perfekt. Medgrundaren Jeffrey Zirlin, aka “Jihoz”, har imponerat på oss med sin förmåga att driva tillväxt och engagemang. Trung Thanh Nguyen, företagets VD, var tidigare CTO för Lozi, ett vietnamesiskt e-handelsföretag. Aleksander Leonard Larsen, COO, har varit ledande inom Blockchain-industrin och spelgemenskaper i Sydostasien sedan 2018. Tu Doan, företagets speldesigner, var tidigare designchef för Lozi. Slutligen leder Andy Ho, CTO, ingenjörsteamet. Andy var tidigare mjukvaruingenjör på Anduin Transactions.

Alex Shin, medgrundare av Hashed och nu Entrepreneur in Residence at Next, presenterade oss för Axie-teamet. Dessutom hjälpte Yield Guilds whitepaper, “Seeking Yield Across the Metaverse”, oss att utveckla vår investeringsuppsats för Axie Infinity.

Naturligtvis har spelplattformar gott om synergier med Samsungs universum, ur både hårdvaru- och mjukvaruperspektiv. Axie Infinitys plattform underlättar inte bara spelares intäktsgenerering, den har potential att möjliggöra användningen av tokenbaserade karaktärer i olika spel. Detta öppnar upp en helt ny värld av möjligheter för värdeskapande inom spelsektorn.

Blockchain-spel har kommit tack vare den banbrytande visionen om Axie Infinity. Vi tror att underlätta verkligt värde i en rolig blockchain-miljö är, ja, en spelförändring.

Joan Kim är en investerare på Samsung Next. Samsung Nexts investeringsstrategi är begränsad till dess egna åsikter och återspeglar inte visionen eller strategin för någon annan Samsung affärsenhet, inklusive, men inte begränsat till, Samsung Electronics.

댓글 남기기

%d 블로거가 이것을 좋아합니다: