Waarom we hebben geïnvesteerd in Axie Infinity, een blockchain gaming-eenhoorn

Waarom we hebben geïnvesteerd in Axie Infinity, een blockchain gaming-eenhoorn

Gaming 3.0 is gearriveerd, aangedreven door een blockchain-engine die gamers de mogelijkheid geeft om te ‘spelen om te verdienen’. Beweeg over Uber, de volgende evolutie van de gig-economie is misschien wel blockchain-gaming.

Sky Mavis heeft het alomtegenwoordige freemium-model aangepast om gamers de kans te geven geld te verdienen met hun betrokkenheid bij een NFT-game genaamd Axie Infinity. Het spel stelt gebruikers in staat om unieke karakters te creëren met behulp van non-fungible tokens (NFT’s). Deze NFT’s vertegenwoordigen unieke digitale objecten, met verifieerbare authenticiteit.

Axie Infinity – een door Pokémon geïnspireerd universum – kreeg niet veel aandacht toen het in 2018 werd gelanceerd. Maar nu groeit het snel als de eerste blockchain-game die spelers een echt aandeel geeft in de actie. De game heeft meer dan 1,9 miljoen gebruikers en heeft al meer dan $ 2 miljard aan verkopen gegenereerd.

We hebben ons aangesloten bij A16z, de leider van Series B en andere investeerders omdat we geloven dat Axie Infinity een geheel nieuwe categorie gaming vertegenwoordigt. De snelle groei van de game, gecombineerd met een NFT-gamingsegment ter waarde van $ 4,8 miljard, geeft ons het vertrouwen dat dit een gaming-eenhoorn is.

Het Axie-platform is een hybride oplossing die gaming integreert met sociale media en de gig-economie. Play-to-earn-functionaliteit is een belangrijke onderscheidende factor omdat het spelers in staat stelt om hun in-game assets te bezitten, en het hele ecosysteem wordt bestuurd door de community. Het bedrijfsmodel van het bedrijf omvat het verdienen van een commissie van 4,5% op AXS-tokentransacties, evenals het innen van marktplaats- en publicatiekosten.

Axie Infinity is gebouwd als een leuke en leerzame manier om de wereld kennis te laten maken met blockchain-technologie. Veel van de oorspronkelijke teamleden ontmoetten elkaar tijdens het spelen van CryptoKitties, wat de eerste keer was dat ze Blockchain gebruikten voor iets anders dan pure speculatie.

De oprichter-market-fit van deze Vietnamese start-up is perfect. Mede-oprichter Jeffrey Zirlin, ook bekend als “Jihoz”, heeft indruk op ons gemaakt met zijn vermogen om groei en betrokkenheid te stimuleren. Trung Thanh Nguyen, de CEO van het bedrijf, was voorheen CTO van Lozi, een Vietnamees e-commercebedrijf. Aleksander Leonard Larsen, COO, is sinds 2018 leider in de Blockchain-industrie en gaminggemeenschappen in Zuidoost-Azië. Tu Doan, de game-ontwerper van het bedrijf, was voorheen hoofd ontwerp voor Lozi. Ten slotte leidt Andy Ho, CTO, het engineeringteam. Andy was voorheen software engineer bij Anduin Transactions.

Alex Shin, mede-oprichter van Hashed en nu Entrepreneur in Residence bij Next, stelde ons voor aan het Axie-team. Bovendien heeft de whitepaper van Yield Guild, “Seeking Yield Across the Metaverse”, ons geholpen bij het ontwikkelen van onze investeringsthese voor Axie Infinity.

Natuurlijk hebben gameplatforms veel synergie met het Samsung-universum, zowel vanuit hardware- als softwareperspectief. Het platform van Axie Infinity vergemakkelijkt niet alleen het genereren van inkomsten voor spelers, het heeft ook de potentie om het gebruik van op tokens gebaseerde personages in verschillende games mogelijk te maken. Dit opent een hele nieuwe wereld aan mogelijkheden voor waardecreatie in de gamingsector.

Blockchain-gaming is er dankzij de baanbrekende visie van Axie Infinity. We denken dat het faciliteren van echte waarde in een leuke blockchain-omgeving een game-wisselaar is.

Joan Kim is een investeerder bij Samsung Next. De investeringsstrategie van Samsung Next is beperkt tot haar eigen opvattingen en weerspiegelt niet de visie of strategie van een andere Samsung-bedrijfseenheid, inclusief maar niet beperkt tot Samsung Electronics.

댓글 남기기

%d 블로거가 이것을 좋아합니다: