Hvordan Binance ble verdens største kryptobørs uten hovedkvarter eller lisenser

Hvordan Binance ble verdens største kryptobørs uten hovedkvarter eller lisenser

Binance startet sin reise som en kryptobørs i 2017 og er i dag den største aktøren i kryptoindustrien på 2,6 billioner dollar.

Binance har 3000 ansatte over hele verden, ifølge grunnlegger og administrerende direktør, Changpeng Zhao.

Binance 20 % spothandelsgebyr tilbakeslag

https://www.binance.com/en/register?ref=OJWPCOLL

BusinessToday.In

november 2021,

Oppdatert 12. november 2021, 14:47 IST

Helt siden oppblomstringen av Bitcoin og relaterte kryptoer, ser disse digitale eiendelene ut til å ha blitt førstevalget for hver investor.

En kryptovalutabørs spiller en avgjørende rolle i å evaluere hele kryptoøkosystemet, og ett navn som kommer øverst på listen er Binance.

De oppfinnsomme beslutningene tatt av kryptobørsen har gjort den til verdens raskest voksende store finansbørs, og at når den ikke har noe hovedkontor eller formell adresse, mangler lisenser i landene der den opererer og har en administrerende direktør som for ikke så lenge siden ville ikke svare på spørsmål om posisjonen hans.

Binance startet sin reise som en kryptobørs i 2017 og er i dag den største aktøren i kryptoindustrien på 2,6 billioner dollar. Utvekslingsgigantens økosystem består av flere kryptobørser, mange kryptovalutaer Trust Wallet og dens TWT-token, en Token-lanseringsrampe og mer.

Les også: Binance Smart Chain ruller ut fond på 1 milliard dollar for å raskt spore teknologisk adopsjon av blockchain

Binance behandler flere handler for kryptoer som Bitcoin og Ethereum hver dag, verdt 76 milliarder dollar, enn de fire største rivalene til sammen, ifølge dataleverandøren CryptoCompare, rapporterte The Wall Street Journal.

Er det slutten ennå?

Årene med overveiende uhemmet, uregulert vekst for Binance spesielt og kryptovalutaindustrien nærmer seg slutten.

Kryptobørsen står overfor juridiske problemer over hele verden i land som Italia, Japan, Canada, Caymanøyene, Thailand, Malaysia, Storbritannia, USA, Sør-Afrika og Singapore.

Ikke bare finansielle regulatorer, men mange investorer vil sannsynligvis også delta i rettssaker mot Binance, og kreve erstatning for pengene de tapte under et stort strømbrudd.

Siden kryptobørsen ikke har noe offisielt hovedkvarter, finner mange investorer det vanskelig å tyde hvordan og hvor de skal ta det til retten.

Selv om Binance er avgjørende for kryptoøkosystemet, kan dets juridiske problemer ha en enorm negativ innvirkning på kryptovalutaprisene.

Spesifikt har finansregulatorer blitt stadig mer bekymret for at digitale eiendeler har blomstret så raskt at de nå er systematisk viktige.

Les også: Kryptoprodukter, fond så rekordinngang forrige uke: CoinShares-rapport

Bank of England-funksjonær Jon Cunliffe tok i sin oktobertale opp den subprime-lånsdrevne krisen i 2008, og sa om krypto: “Når noe i det finansielle systemet vokser veldig raskt og vokser i stort sett uregulert rom, har finansiell stabilitetsmyndigheter å sitte opp og legge merke til det.”

I mellomtiden undersøker Securities and Exchange Commission (SEC) hvordan Binance opererer i USA, hvor den har flere statlige lisenser, ifølge en tidligere leder, heter det i rapporten. Justisdepartementet undersøker også om kryptobørsen har fremmet hvitvasking av penger, sa en tidligere leder, la rapporten til.

Mens, Binance-grunnlegger og administrerende direktør, Changpeng Zhao, erkjente i et nylig intervju at kryptobørsen må falle i tråd med regulatorer over hele verden, som omfatter å sikre riktige lisenser fra de berørte myndighetene.

“Vi driver en veldig legitim virksomhet,” uttalte han, og la til at den har vokst raskt fordi brukerne stoler på den. Imidlertid, “hvis du ser på adopsjon av kryptovaluta over hele verden i dag, er det sannsynligvis mindre enn 2 prosent “av befolkningen,” bemerket Zhao. “For å tiltrekke disse 98 prosentene av folk, må vi bli regulert,” han sa.

Zhao uttalte videre at Binance er i ferd med å etablere lokale kontorer og et hovedkvarter, tiltak han tidligere har sett bort fra som utdaterte, men som regulatorer ønsker.

Kryptobørsen hadde i august sagt på sin nettside at den hadde gjort brukeridentitetssjekker obligatoriske for å hindre bruken av børsen for ulovlige pengestrømmer.

I følge Zhao har Binance 3000 ansatte over hele verden. Kryptoverdenens rockestjerne kan skryte av 3,9 millioner følgere på Twitter, der han er tydelig kjent med initialene CZ.

Les også: Storbritannias finanstilsyn forbyr kryptovalutautveksling Binance

Zhao ble født i Kina og flyttet til Canada med foreldrene sine da han var 12 år gammel, sa han.

Etter å ha studert informatikk, jobbet Zhao i New York og Tokyo i finansselskaper, inkludert Bloomberg LP, hvor han utviklet programvare for futures trading.

Zhao hørte først om bitcoin på et pokerspill i Shanghai i 2013, uttalte han. Fortryllet av ideen om en desentralisert valuta som kunne brukes hvor som helst uten banker eller administrasjon, solgte han sin Shanghai-leilighet for bitcoin og jobbet for mange krypto-startups.

Sammen med en gruppe andre programmerere lanserte Zhao Binance i 2017. Børsen fokuserte først på handel med bitcoin og en rekke avleggere, men tillot ikke brukere å bytte digitale mynter mot konvensjonelle mynter.

Zhao uttalte at da Binance begynte å operere, trengte den ingen bankkonto og hovedkvarter.

Kryptobørsen samlet inn 15 millioner dollar i et innledende tilbud i juli 2017 av sin digitale mynt, kalt BNB.

Da brukere brast frem fra flere land som består av nasjoner med mindre utviklede finansielle systemer som India, Russland og Sør-Afrika, ble Binance den største kryptobørsen innen seks måneder. Like raskt fikk det problemer med myndigheter verden over.

댓글 남기기

Binance Referral 20% : YXR5XRKX에서 더 알아보기

지금 구독하여 계속 읽고 전체 아카이브에 액세스하세요.

Continue reading